Forside / Aktiviteter og konserter / Landsfestival for kor 2024 i Kristiansand / Festivalprogram

Festivalprogram

Festivalprogram

Konsertsalen i Kilden teater og konserthus

Ett av høydepunktene i festivalen er korkonserter i Konsertsalen i Kilden teater og konserthus med Kristiansand symfoniorkester og Kilden Vokalensemble. Foto: Kjartan Bjelland

Program for Landsfestival for kor i Kristiansand, 30. mai-2. juni 2024

Her kan du laste ned en pdf med total programoversikt og tilbud for hele festivalen, april 24

Vi byr på «Sørlandets hemmeligheder» med musikalske smakebiter, mat og opplevelser med korsang og allsang i sentrum. Alt lett tilgjengelig i gåavstand i Kvadraturen i Kristiansand.

Hovedprogram 

Se egne sider med informasjon om:

Torsdag 30. mai

Velkomstkonsert ved vertskorene

Kl. 17.00 – 18.00 i Kristiansand domkirke

Bli kjent med Landsfestivalens vertskor i Kristiansand. Denne gjengen står på for å lage en god festival for alle, og stiller som frivillige VERTER på alle arrangementer. De ønsker festivaldeltakerne velkommen med en egen konsert!

Tuntrallen, ved dirigent Alexander Gluch, De som synger, ved dirigent Solveig Waage, Søgne Kor, ved dirigent Charlotte Wilhelmsen og Stemmebruget ved dirigent Bår Erlend Stoveland. Konferansier er Charlotte Wilhelmsen. 

Åpningsfest på Fiskebrygga

Kl. 19.00 – 23.00            

Trivelig åpningsfest i sjøkanten på Fiskebrygga for festivaldeltakere. Det blir underholdning og allsang ved mannskoret Gaasehud! Duoen Lars Emil Nielsen og Svein-Helge Vikse formidler sørlandsviser- og Pider Ro historier av Gabriel Scott. Velkommen ved festivalsjef Thom Kåre Eie.
Alle med festivalpass har fri inngang til åpningsarrangementet utendørs 19-20.

Påmelding for plass på restaurantene rundt Fiskebrygga og felles bespisning og sang utover kvelden inne i restaurantene.
Mer informasjon og påmelding bespisning her.

Fredag 31. mai

Åpningsseremoni på øvre Torv

Kl. 11.00 – 11.45            

Høytidelig åpning av festivalen med taler og musikalske innslag. Sørlandsartisten Helene Bøksle byr på vakker sang, og det gjør også regionens eneste profesjonelle kor, Kilden Vokalensemble, under ledelse av dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde. I tillegg blir det allsang med 1600 korister på Torvet!

Åpning ved kulturdirektør Camilla Jarlsby i Kristiansand kommune, festivalsjef Thom Kåre Eie og generalsekretær i Norges Korforbund Rune Frank Brunslid. Åpent og gratis for alle!

Korstafett i Kristiansand domkirke

Kl. 12.30 - 18.45 

Festivalkorene får opptre i stafett i Kristiansand domkirke. Her inviteres korene til å høre på hverandre. Det er åpent for publikum som får oppleve et vell av korister fra hele landet! Konserten åpner med Kilden Vokalensemble. Korstafetten fortsetter lørdag 1. juni kl. 14.00 og avsluttes med Agder Ungdomskor og Norges Ungdomskor. Åpent og gratis for alle!
Mer informasjon

Festivalkonsert med Helene Bøksle, kor og allsang

Kl. 19.00 – 21.00 på øvre Torv            

Vi rigger stor scene, bord og benker og bar, og inviterer til skikkelig utendørs festivalkonsert! Helene Bøksle, sørlandsartisten, med kanskje Norges vakreste sangstemme. Helene leder an i allsang, korsang og egne sanger fra sitt store repertoar, sammen med musikere.  

Kristiansand domkirkes jentekor og guttekor deltar under dirigent Marianne Sødal Misje, og et utvidet Kristiansand operakor under ledelse av Anne Haugland Balsnes.

Gratis for alle festivaldeltakere med festivalpass.
Vi ønsker også byens sangglade velkommen på festivalkonserten! Billetter kan kjøpes her på Ticketmaster

Lørdag 1. juni

Kor + Orkester = Sant

Unik konsert med kor og orkester i Konsertsalen i Kilden teater og konserthus!

kl. 12.00 – 12.45  - Konsert 1
kl. 13.30 – 14.15  - Konsert 2   

800 festivalkorister i salen synger med Kristiansand symfoniorkester under ledelse av dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde. På balkong over orkesteret deltar også ungdomskorene Knuden Vokal og Agder Ungdomskor. 

Alle kor forbereder Slavekoret (Verdi), Halleluja-koret (Händel), Landkjenning (Grieg) og Sørlandets hemmelighet, som blir det store høydepunktet i konserten. I tillegg fremfører Kilden Vokalensemble og Kristiansand symfoniorkester egne verk.

Det hele bindes sammen av konferansier Elisabeth Lindland.
30 kor synger på konsert 1 og resterende 30 kor på konsert 2.
Gratis plass i Konsertsalen for festivaldeltakere med festivalpass.

Publikumsbilletter på balkong kan kjøpes her

Korstafett i Kristiansand domkirke

Kl. 14.00 - 18.00 

Festivalkorene får opptre i stafett i Kristiansand domkirke. Her inviteres korene til å høre på hverandre. Det er åpent for publikum som får oppleve et vell av korister fra hele landet! Korstafetten åpnet fredag, fortsetter i dag og avsluttes med Norges Ungdomskor og Agder Ungdomskor. Åpent for alle!
Mer informasjon

Sangerfest i Aquaramahallen

Kl. 19.00 – 01.30            

Festivalens kor møtes til en stor sangerfest med god mat og drikke, underholdning, sangglede og musikk med kor og band. Det hele ledes av artist, skuespiller og komiker Rune Andersen fra Kristiansand.

Påmelding. Sangerfesten er kun for korsangere som er påmeldt festivalen og våre gjester.
Festivalpass med sangerfest inkluderer mat og en enhet drikke.

Ungdomskorkonsert

Søndag 2. juni kl. 14.00 - 15.00 i Kristiansand domkirke

Norges Ungdomskor og Agder Ungdomskor holder konsert for oss!
Mer informasjon her.

sponsorer

sponsorer