Forside / Aktiviteter og konserter / Landsfestival for kor 2024 i Kristiansand / Åpningsfest på Fiskebrygga

Åpningsfest på Fiskebrygga

Åpningsfest på Fiskebrygga

Fiskebrygga, Kristiansand

Åpningsfest torsdag på Fiskebrygga. Program ute først, og så fordeles alle til fiskesuppe på restaurantene rundt Fiskebrygga.

Trivelig åpningsfest i sjøkanten på Fiskebrygga for festivaldeltakere.

Det blir underholdning og allsang ved mannskoret Gaasehud, sørlandskarakteren «Pieder Ro» stikker innom for å fortelle noen skrøner, og festivalsjef Thom Kåre Eie ønsker velkommen. 

Velkommen til festivaldeltakere med festivalpass til utendørsdel først, men det kreves påmelding for felles bespisning på restaurantene rundt Fiskebrygga. Restaurantene blir fulle med korsangere (7- 800) og tar ikke imot spontane bespisninger. 

PROGRAM:

19.00-20.00: Sang, allsang og underholdning ved mannskoret Gaasehud og skuespillerne i Pider Ro mm. Les mer om Gaasehud og Pider Ro lenger nede i teksten.
20.00-23.00: Bespisning inne på restaurantene rundt Fiskebrygga. Korene får tildelt plass på forhånd.

Meny: Det blir servert Fiskesuppe med brød og smør, og to enheter drikke i alle restaurantene. Pris 480 kroner per person.
Samlet påmelding for hvert kor her til bespisning
Vi fordeles på restaurantene: Dolly Dimple, Amigos, Rett i garnet, Pider Ro og Hos Moi.

Benytt skjema ved etterpåmelding antall, og skriv info i kommentarfeltet.
Her har vi også felt for å skrive inn allergier.

Frist for påmelding bespisning er 20. mars.
Korene faktureres i april med betalingsfrist 1. mai.

Velkommen!!!

Mannskoret Gaasehud
Mannskoret Gaasehud ble stiftet av en guttegjeng i Torridal i Kristiansand i 1996. Vi skulle være et alternativ til de godt voksne og aldrende mannskor. Men gjengen har utvidet seg og holdt sammen siden – og blitt 28 år eldre og selv godt voksne!

Vårt motto er «Har vi det gøy så har publikum det gøy, uansett har vi det!».

Gjennom årenes løp har vi sunget og deltatt på utallige scener i inn og utland, alt fra Ullevål og Holmenkollen, til kirker og firmafester, på konserter, revyer og idrettsarrangementer. Derfor er vårt repertoar bredt, og inneholder klassisk, nasjonalromantikk, religiøse sanger, poplåter og mere til. Det meste originalarrangert for og av oss selv.

Dirigent og musikalsk ansvarlig har hele tiden vært Ivar Kirkhus.

Mannskoret Gaasehud

Mannskoret Gaasehud i Kristiansand med band - inviterer sang, allsang, glede og stemning på Fiskebrygga!

Skuespiller Lars Emil Nielsen og musiker Svein-Helge Vikse på gitar og trekkspill synger mange av våre kjære sørlandsviser, som flettes inn mellom historiene om skrønemakeren Pider Ro.

Skuespiller Lars Emil Nielsen og musiker Svein-Helge Vikse på gitar og trekkspill synger mange av våre kjære sørlandsviser, som flettes inn mellom historiene om skrønemakeren Pider Ro.

Om Pider Ro
Mange sørlendinger kjenner forfatteren Gabriel Scott og hans bok «Pider Ro ́s historier». Pider Ro (1839-1915) var en skrønemaker av de helt store. Han holdt til i en gammel skøyte på havna i Kristiansand. «Et fortellertalent av de sjeldne», sa forfatteren Gabriel Scott som besøkte Pider Ro flere ganger i 1890-årene og fikk ham til å fortelle sine historier fra «sitt såkalte liv på havet.»

Skuespiller Lars Emil Nielsen fra Lillesand har i mange år levendegjort disse fortellingene «i karakter» med troverdighet og fantastisk formidlings evne. Sammen med musiker Svein-Helge Vikse på gitar og trekkspill har han de siste årene også tatt inn mange av våre kjære sørlandsviser, som flettes inn mellom Pider Ro historiene. 

Lars Emil og Svein-Helge begynte å jobbe sammen under Kildens teater oppsetning «To i båden-Sørlandsvisa 100år». Siden den gang har de opptrådd jevnlig sammen med sørlandsviser og Pider Ro fortellinger på kulturhus, festivaler, skoleturneer, egne oppsetninger og mindre turneer og som kulturelle innslag rundt omkring på Sørlandet. 

Vi gleder oss til å se og høre de komme inn med båt til Fiskebrygga og synge og fortelle.