Forside / Aktiviteter og konserter / Landsfestival for kor 2024 i Kristiansand / Korstafett i Kristiansand domkirke

Korstafett i Kristiansand domkirke

Korstafett i Kristiansand domkirke

Kristiansand domkirke

Velkommen til korstafett i Kristiansand domkirke!

Korstafett i Kristiansand domkirke

Fredag 31. mai kl. 12.30 - 18.45
Lørdag 1. juni kl. 14.00 - 18.00 

Landsfestival for kor samler 54 kor fra hele landet til den store korfestivalen i Kristiansand! Festivalkorene opptrer i stafett i Kristiansand domkirke, med 10 minutter hver. Her inviteres publikum som får oppleve et vell av korister fra hele landet! Korstafetten åpner med Kilden Vokalensemble fredag 31. mai kl. 12.30 og varer til 18.00. Korstafetten fortsetter lørdag 1. juni kl. 14.00 og avsluttes med Norges Ungdomskor og Agder Ungdomskor kl. 17.30.

Program for korstafetten fredag og lørdag, hvilket kor som synger når

Program for korene med fordeling øvingsrom i Menighetshuset i forkant
Her kan korene fylle inn repertoaret som skal synges
Korene kan benytte flygelet i domkirka. Det er en talemikrofon og et par sangmikrofoner.

Om Kristiansand domkirke
Kristiansand domkirke ligger sentralt på Torvet i byen og er det mest iøynefallende og sentrale byggverket i Kvadraturen. Kirka er bygd etter tegning av arkitekt Henrik Thrap-Meyer i 1883-84, i tegl og tre, i nygotisk stil, og ble vigslet 18. mars 1885. Dette er den tredje domkirka i byen og den fjerde kirka som står på dette stedet på Torvet i Kristiansand.

Kirkebygget er ett av de største i landet med sine 1000 godkjente plasser. Det er 70 meter høy, 60 meter lang og 38,7 meter bred.

Altertavla
Det store og vakre alterbildet er malt av den kjente kunstneren Eilif Pettersen i 1886, og fremstiller den oppstandnes møte med de to disiplene i Emmaus.

Eilif Peterssen er kjent for portretter av blant annet Henrik Ibsen og Arne Garborg, illustrasjoner til Snorres kongesagaer og Asbjørnsen og Moes eventyr.

Orgelet i Domkirka
Domkirka fikk nytt orgel innviet i 2013. Det nye orgelet, levert av Klais Orgelbau i Tyskland, er i ferd med å bli berømt blant Europas konsertorganister. Noen nærmest ber om å få komme og spille her, andre er ikke vanskelige å invitere. Orgelet i Domkirka er bygd for å passe til kirkas akustikk, og har gjennom mange konserter vist seg å innfri mer enn forventet.

Kristiansand domkirke

Kristiansand domkirke sett fra inngangsdøra

Kristiansand domkirke

Kristiansand domkirke sett fra alteret