Forside / Aktiviteter og konserter / Bálges ja stárffo - Sti og Stø

Bálges ja stárffo - Sti og Stø

Bálges ja stárffo - Sti og Stø


Verdenspremieren på konserten "Bálges ja stárffo - Sti og Stø ble gjennomført i Nord-Norge 10.-17. februar 2024 med konserter i Stormen Konserthus, Kulturbadet Sandnessjøen, Istindportalen og Narvik Kulturhus. Konsertene fikk stående applaus alle konsertsteder.

"Hjertenær og magisk"
"Et verk for hundreåret"
"Vakker verdenspremiere"
"Nydelig opplevelse"
“Fantastiske musikere!”
“Flott hyllest til Nord-Norge!”

Medvirkende var Musikk i Nordland med et orkester på 10 musikere. I tillegg deltok ca. 400  korsangere fra Nord-Norge! De profesjonelle musikerne, solist Harald Bakkeby Moe, musikalsk leder Bjørn Sagstad og konferansier Marita Havaas Olsen var de samme på hver konsert. De 400 lokale korsangerne var fordelt på de 4 byene.
Ansvarlig for lokal innøving av korene: Birgitte Jerg Schmidt (Bodø), Kristine Lielmane (Sandnessjøen), Asbjørg Utby (Målselv) og Jurgita Juozuniene (Narvik) 
Prosjektleder og produsent: Marita Havaas Olsen (Norges Korforbund).

Om verket:
"Bálges ja stárffo - Sti og Stø" er en hyllest til hele den nordligste landsdelen, til kulturen og landskapet, men også til folk som fant fram til og bosatte seg i denne delen av landet. Frode Fjellheim har på oppdrag fra Norges Korforbund komponerte et verk med storslagne korsatser med tonesatte tekster av Petter Dass og Marianne Meløy krydret med moderne samiske rytmer.

Varighet: 40 minutter (8 deler)
Vanskelighetsgrad: Medium
Ønsker ditt kor å bruke hele eller deler av dette verket, ta kontakt med Norges Korforbund.