Forside / Aktiviteter og konserter / Aktiviteter - Arkiv / Landsfestivalen for kor 2022

Landsfestival for kor 2022

Landsfestival for kor 2022

Velkommen til Landsfestival for kor 2022

Trondheim er byen og dagene er torsdag 26. mai - lørdag 28. mai.
1700 korsangere skal synge i byens flotteste konsertlokaler, i gater og på torg! Publikum kan synge med fra skolesangboka Mads Berg fra perm til perm og delta på en spektakulær åpningsseremoni på Torget. Dette blir tre dager med sangglede i historiske Trondheim. Les om vårt miljøvennlige arrangement og se våre bidragsytere.

>> Gå til Festivalprogram m/billettsalg

Velkommen til Trondheim

Vi er beæret over å få være vertsby for Landsfestival for kor 2022. Det er en glede for meg som ordfører å få ønske dere 1700 syngende korsangere velkommen til Trondheim!

Vi vil gjerne vise frem byen fra dens beste side. Jeg håper dere får god anledning til å oppleve byens særpreg mens dere er her. Vi har litt av hvert å by på for noen og hver, enten du nå vil gå på konsert eller teater, kunstutstillinger – eller oppleve fascinerende severdigheter.

Når været tillater (det skjer innimellom), vil jeg anbefale spaserturer gjennom trehusbebyggelsen i Midtbyen eller på promenadene langs Nidelva. Ta gjerne turen over Gamle Bybro – den sagnomsuste Lykkens portal – til Bakklandet. Det er en sjarmerende bydel med hyggelige kafeer og restauranter, spesielle butikker og gamle trehus. Riktig et sted å kose seg. Vi håper dere vil trives hos oss!

Hjertelig velkommen og lykke til med arrangementet!

Med vennlig hilsen
Rita Ottervik
Ordfører i Trondheim

 

Kjære sangervenner!

Etter lang tids nedstenging er vi nå endelig klare for en ny landsfestival i Norges Korforbund. Savnet av å kunne møtes og synge sammen har vært stor gjennom hele pandemien, og vi er nå endelig klar for en større samling for hele landet. 1700 sangere er samlet i Trondheim denne helgen til årets store kortreff.

Herlig å få lov å møtes igjen, og herlig å kunne synge sammen, og for hverandre. Det blir også stas å få synge i Nidarosdomen, vår nasjonalhelligdom. Dette vet vi det er mange som gleder seg spesielt til. Det er noe eget å få synge for hverandre i den flotte domkirka vår.

Og vi skal ikke bare synge. Vi skal også endelig få treffe hverandre, gi hverandre en klem, og være sammen i gode lag rundt bordet. Det er lagt opp til rimelig mye aktivitet, så vi håper at alle finner noe som engasjerer under disse dagene i Trondheim.

Vel møtt til landsfestival 2022 i Trondheim!

Trond Håskjold
President Norges Korforbund

 

Kjære sangervenner

Det er veldig hyggelig å kunne ønske dere velkommen til Landsfestival for kor 2022 i Trondheim. 
Norges Korforbund Sør-Trøndelag fikk tildelt arrangementet i 2018, men som kjent satte pandemien en kjedelig stopper for festivalen i 2020. Endelig kan vi møtes, synge og ikke minst oppleve det sosiale fellesskapet som hobbyen vår er så rik på.

Gjennom tre intensive dager i Trondheim tilbyr vi et variert og spennende program. For mange vil nok det å synge i Nidarosdomen være en sterk og minnerik opplevelse.

Ellers er vi veldig stolt over å ha satt av hele fredagen til å synge gjennom skolesangboka til Mads Berg. Vi synger den fra perm til perm, uten pause! Møt opp i Vår Frue Kirke og ta del i denne spektakulære begivenheten.

På lørdag kulminerer det hele med en forrykende sangerfest i Trondheim Spektrum.

Velkommen til Trondheim og god fornøyelse – bruk dagene godt!

Olav Sandnes
Festivalsjef

Til toppen av siden

Våre bidragsytere

Vi retter en spesiell takk til våre bidragsytere; 

 

 


Et miljøvennlig arrangement

Hvor miljøvennlig kan et arrangement med 1700 deltakere bli?

Dette har vi tenkt på fra dag én.

Transport og mat
- Når korene har ankommet hotellene sine vil behovet for bil og buss være minimalt; alle konsertarenaer, serveringssteder og øvrige lokasjoner ligger i gåavstand fra hverandre. 
- Til sangerbanketten i Trondheim Spektrum vil det være behov for en kort bil- eller busstur, men også her vil nok mange å gå. I Spektrum med 1600 gjester blir det servert et bredt utvalg av kortreist mat fra Midt-Norge. Bruken av engangsprodukter vil kun være øl- og vinglass i hardplast.

Digitalt og papir 
- Vi trykker ikke opp et tradisjonelt programhefte. I stedet inneholder nettsiden kor.no/f2022 all den informasjonen festivaldeltakerne trenger. Sangerne skal i tillegg få et festivalprogram i papir. Der finnes nødvendige telefonnumre, kart som viser de ulike arenaene for sang og sosialt, avstander og selve fstivalprogrammet.
- Konsertprogrammene for alle konsertene ligger på Festivalprogram på nett for både festivaldeltakere og publikum. Så har vi noen konsertprogram i papir som ligger på de ulike arenaene. Våre sider på Facebook vil også være oppdaterte.

Profilering og reklameartikler
- Flagg og annet profileringsutstyr er plassnøytralt og skal gjenbrukes av fremtidige arrangører. Vi har også tenkt miljø i utformingen av festivalnettet som sangerne får utdelt. Målet er at både kvalitet, motiv og fargevalg er så godt at festivalnettet blir gjenbrukt. 
- Festivalskjorten som de frivillige får er også utformet så vi håper på gjenbruk

Gjennom tiltakene over har vi prøvd å gjøre landsfestivalen i Trondheim så miljøvennlig som mulig. Vi oppfordrer også sangerne om å ta gode valg og benytte seg av kildesortering på hoteller, arenaer og uteområder.

 

Til toppen av siden