Forside / Aktiviteter og konserter / Landsfestival for kor 2024 i Kristiansand / Korstafett i Domkirka

Korstafett i Kristiansand domkirke

Korstafett i Kristiansand domkirke

Kristiansand domkirke

Velkommen til korstafett i Kristiansand domkirke!

Korstafett i Kristiansand domkirke

Fredag 31. mai kl. 12.30 - 18.45
Lørdag 1. juni kl. 14.00 - 18.00 

Festivalkorene opptrer i stafett i Kristiansand domkirke, med 10 minutter hver. Her inviteres korene til å høre på hverandre. Det er åpent for publikum som får oppleve et vell av korister fra hele landet! Konserten åpner med Kilden Vokalensemble. Korstafetten fortsetter lørdag 1. juni kl. 14.00 og avsluttes med Norges Ungdomskor og Agder Ungdomskor.

Program for korstafetten fredag og lørdag, hvilke kor som synger når.

Her kan korene fylle inn repertoaret som skal synges

Korene kan benytte flygelet i domkirka.

Om Kristiansand domkirke
Kristiansand domkirke ligger sentralt på Torvet i byen og er det mest iøynefallende og sentrale byggverket i Kvadraturen. Kirka er bygd etter tegning av arkitekt Henrik Thrap-Meyer i 1883-84, i tegl og tre, i nygotisk stil, og ble vigslet 18. mars 1885. Dette er den tredje domkirka i byen og den fjerde kirka som står på dette stedet på Torvet i Kristiansand.

Kirkebygget er ett av de største i landet med sine 1000 godkjente plasser. Det er 70 meter høy, 60 meter lang og 38,7 meter bred.

Altertavla
Det store og vakre alterbildet er malt av den kjente kunstneren Eilif Pettersen i 1886, og fremstiller den oppstandnes møte med de to disiplene i Emmaus.

Eilif Peterssen er kjent for portretter av blant annet Henrik Ibsen og Arne Garborg, illustrasjoner til Snorres kongesagaer og Asbjørnsen og Moes eventyr.

Orgelet i Domkirka
Domkirka fikk nytt orgel innviet i 2013. Det nye orgelet, levert av Klais Orgelbau i Tyskland, er i ferd med å bli berømt blant Europas konsertorganister. Noen nærmest ber om å få komme og spille her, andre er ikke vanskelige å invitere. Orgelet i Domkirka er bygd for å passe til kirkas akustikk, og har gjennom mange konserter vist seg å innfri mer enn forventet.

Kristiansand domkirke

Kristiansand domkirke sett fra inngangsdøra

Kristiansand domkirke

Kristiansand domkirke sett fra alteret