Forside / Om oss / Våre distriktsledd / Sør- og Østlandet / NK Hedmark / Dirigentkurs med Markku Salonen "Voksne stemmer"

Dirigentkurs - voksne stemmer skal vare lenger.

Dirigentkurs - voksne stemmer skal vare lenger.

Markku Salonen

Markku Salonen er en mangeårig utøvende sanger fra Den Norsk Opera og Ballett. Der har han vært ansatt 

Han jobber daglig med kor og med stemmer, og vil dele av sine verktøy for å få stemmen til å holde seg frisk lengst mulig. 

Han skriver dette om seg sjøl:

"Jeg er en humoristisk, finsk bass som har vært fast ansatt i Den Norske Operaens kor siden 2007. Jeg har studert musikkpedagogikk i 5 år på Sibelius-Akademiet i Helsinki. Jeg har også 6 år med studier i klassisk sang fra London på Guildhall School of Music and Drama og Trinity College of Music (Post Graduate Advanced Diploma).

I min sangmetodikk prioriterer jeg de fysiske elementene pusteteknikk og kroppskontroll. Målet mitt er å få fram en flytende og sammenbundet klang med musikalsk frasering."

Dirigentkurs - Vi leker med voksne stemmer for at de skal vare lenger! 

De fleste dirigenter jobber med stemmer i flere generasjoner.

Smidigheten i stemmebåndene avtar gjerne når man blir eldre, og det blir ofte mer krevende å være korsanger.

Det er dirigentens oppgave å tilrettelegge så sangeren får tatt ut sitt optimale potensiale som korsanger livet ut. Da har de fleste dirigenter behov for noen gode verktøy å bruke i veiledningen av koret sitt.

I dette kurset forteller Markku Salonen oss om hvordan man som dirigent kan ivareta de "voksne" stemmene på best mulig måte-lengst mulig.

Dirigentkurset holdes på fantastiske Hotell Norges Høsbjør, ca en mil nord for Hamar, 16-17.mars, 2024. 

Lørdag kl. 10:00 - 17:00
Søndag kl. 10:00 - 15:00

Påmelding: Det vil komme en egen påmelding med mulighet for å melde seg på en hotellpakke med overnatting og bespisning. 

Påmelding: Bruk denne linken! 

Frist for påmelding: 20.februar 2024. 

Pris kr: 1000,- 

Dirigentkurset er en del av en kurshelg som vil holdes for tillitsvalgte og dirigenter, og det vil holdes årsmøter for Norges Korforbunds distriktsledd søndag etter lunsj. 

Arrangør er Norges Korforbund Vestoppland, Norges Korforbund Gudbrandsdal, Norges Korforbund Østerdal og Norges Korforbund Hedmark. 

Hotell Norge Høsbjør