Forside / Blog / Oppdatert smittevernveileder for musikkøvelser

Oppdatert smittevernveileder for musikkøvelser

Oppdatert smittevernveileder for musikkøvelser

17.01.2022 Norges Korforbund korøvelser smittevern korona og kor

I samarbeid med musikkorganisasjonene har Norsk Musikkråd oppdatert veilederen for smittevern under musikkøvelser med utgangspunkt i de siste nasjonale endringene fra myndighetene.

Veilederen er utarbeidet for musikkøvelser kan gjennomføres på en forsvarlig og akseptert måte. Jeg tillegg til nasjonale bestemmelser er det viktig å følge med på begrensninger som kan bli satt i den enkelte kommune.

Veileder for musikkøvelser.

20 personer kan øve sammen

Regjeringen ønsker en ren hverdag uten for inngripende tiltak og gjennomførte fra 14. januar letter i smitteverntiltakene for blant annet korøvelser.

For voksne, som øver innendørs, gjelder om avstand på minimum en meter og det er anbefalt maks 20 personer pr gruppe.

Flere grupper kan øve i samme lokale møte de holdes adskilt. Det er en fordel om gruppene er i hvert sitt rom. Hvis de til enhver tid kan være minst 2 meter og ellers kan følge smittevernrådene, kan de være i samme rom. Gruppene bør heller ikke ha kontakt før eller etter aktiviteten.

For utendørs musikkøvelser er det ingen, verken for voksne eller barn og unge.

Inntil 200 i publikum på konsert

For arrangementer (konserter) skal skal antallsbestemmelser i større grad harmonisere med størrelse på øvingslokalet. Dette vil regjeringen komme tilbake til. Pr. i dag kan gå 200 personer delta på innendørs konserter med faste, tilviste plasser.

Endringene gjelder fra og med natt til fredag 14. januar.

Les mer om de siste endringene på regjeringens nettsider.