Forside / Blog / Ny generalsekretær i Norges Korforbund

Rune Frank Brunslid er ny generalsekretær i Norges Korforbund

Rune Frank Brunslid er ny generalsekretær i Norges Korforbund

16.05.2023 Generalsekretær Norges Korforbund Rune Frank Brunslid

Sentralstyret har ansatt Rune Frank Brunslid som ny generalsekretær i Norges Korforbund. Brunslid overtar etter Marianne Bremnes som har ledet organisasjonen siden juni 2021.

Rune er 54 år og oppvokst i Rygge der han fortsatt bor med sin kone og øvrig familie omkring seg. Han har lang fartstid i Norges Korforbund etter å ha fylt flere ulike roller gjennom 11 år. Han er godt kjent med organisasjonen og har et stort nettverk i bransjen. Han har vært fungerende generalsekretær i flere perioder, nå sist siden september 2022.

Rune har et stort hjerte for kor og har vært kor-dirigent i snart 40 år. I 26 år har han dirigert og hatt musikalsk ansvar for blandakoret Cantato fra Rygge. Han har lang erfaring med alle typer kor, og er en skolert sanger. Han har studerts korpsledelse ved Norges Musikkhøyskole.

I tillegg er Rune Brunslid en organisasjonsmann. Han har erfaring fra drift og logistikk i industrien, og har hatt personalansvar i større bedrifter. Han har vært tillitsvalgt og deltatt i flere styrer.

- Jeg gleder meg til å få være med å utvikle organisasjonen videre. Vi har mange gode ressurser blant våre ansatte og tillitsvalgte, sier Rune Brunslid, som gleder seg til å være med å synliggjøre og heve statusen til kor og korsang. Jeg ønsker at vi skal jobbe aktivt sammen med andre organisasjoner i frivilligheten og sørge for å legge til rette for bedre rammebetingelser også for den «voksne kulturaktiviteten». 

President i Norges Korforbund, Trond Håskjold er svært fornøyd med ansettelsen av Rune som ny generalsekretær og sier at styret ser frem til et godt samarbeid, og en stor felles innsats for korsangerne i Norge.  

Rune Brunslid tiltrer stillingen som generalsekretær 1. juni 2023.