Forside / Blog / Kongens Fortjenestemedalje til Arne Dagsvik

Kongens Fortjenestemedalje til Arne Dagsvik

Kongens Fortjenestemedalje til Arne Dagsvik

05.07.2021

Fredag 02.07 mottok korkomponisten, dirigenten, arrangøren og pedagogen Arne Dagsvik Kongens Fortjenstmedalje for sitt arbeid for norsk kor-bevegelse.

 

Arne har vært en sentral kraft for norsk kormusikk i mange tiår. Han står for en rekke nye komposisjoner, bestillingsverk og arrangement. Mye av kormusikken til hans er utgitt og tilgjengeliggjort på forlag. Og selv om han er trønder, har han gjort seg sterkt bemerket for sine nydelige arrangement på sanger av nordnorske visekunstnere. Med det gir han sangene videre liv hos takknemlige sangere og et rikt publikum.

Julekantaten «I denne søte juletid» må fremheves. Den er blitt en kjær skatt for korbevegelsen, og synges hvert år av kor over hele landet.

Det er godt å synge hans musikk og hans arrangement, fordi han kjenner korinstrumentet så godt. At en sang er sangbar handler både om å ha kunnskap om registeret i en stemme, men like mye om hvordan linjeføringen er for hver stemmegruppe. Denne kunnskapen har Arne.

Arne kjenner nivået blant norske kor, og kan tilpasse vanskelighetsgrad til de han skriver for. Det er i seg selv en kunst.

Mange har nok opp gjennom årene sunget arrangementer eller komposisjoner av Arne Dagsvik uten å tenke over det, men det er også typisk for Arne. For nøkkelbegreper som alltid har preget Arne Dagsviks musikalske arbeid er kvalitet, ydmykhet, målbevissthet og kreativitet. Hans faglige kompetanse og kapasitet gir han en ledende posisjon i alle sammenhenger.

Kongens Fortjenstmedalje til Arne Dagsvik er høyst fortjent, og til stede under overrekkelsen var også generalsekretær Marianne Bremnes som overbragte blomster og hilsener fra Norges Korforbund.

Bilde: Arne Dagsvik er her avbildet under overrekkelsen fredag 2.07 sammen med ordfører i Tjeldsund, Helene Berg- Nilsen (v.) og generalsekretær i Norges Korforbund, Marianne Bremnes (h.).