Forside / Blog / HURRA - nå kan korene både øve og holde konsert!

HURRA - nå kan korene både øve og holde konsert

HURRA - nå kan korene både øve og holde konsert

02.02.2022 korøvelser under korona

Nå kan vi øve sammen i samme rom og invitere publikum til konsert. Endelig kan hele Kor-Norge komme i gang igjen!

Lettelsene som ble presentert med gyldighet fra 2. februar var til stor glede for hele Kor-Norge. De aller fleste koronatiltakene ble fjernet, så nå kan korene gjenoppta korøvelser som normalt. Antallsbegrensninger på arrangementer både innendørs og utendørs fjernes også.

Vi kan øve og synge og invitere publikum, men vi er selv ansvarlige for at publikum og deltakere er trygge. Dette er en tillit vi har bedt om lenge, og som vi vil forvalte godt.

Kulturministeren understreket spesielt at dette betyr mye for folks fysiske og psykiske helse.

Dette gjelder for korøvelser

  • Hele koret kan nå øve sammen
  • Det er ikke lenger krav eller anbefaling om antall i grupper. Anbefalingen om ekstra avstand fjernes også. Dermed kan hele koret igjen øve sammen uten ekstra avstand, uavhengig av antall deltakere.
  • Som hovedregel gjelder fortsatt anbefalingen om å holde 1 meter avstand, men dette gjelder ikke hvis mindre avstand er nødvendig for å gjennomføre aktiviteten.
  • Anbefalingen om god ventilasjon eller lufting der man oppholder seg med personer utenfor husstanden over lengre tid gjelder fortsatt.

Dette gjelder for arrangementer

  • Generelt er det ikke noen antallsbegrensning for publikum på konsert, men kravet om 1 meter avstand gjelder fortsatt på arrangementer uten faste tilviste plasser. Det blir også stilt krav til smittevernforsvarlig drift.
  • På arrangementer med faste tilviste passer fjernes avstandskravet når man sitter i setet. Dermed kan alle seter i en sal benyttes. Kravet om 1 meter avstand gjelder dermed ved inn- og utgang før og etter arrangementet.

Tidligere anbefalinger for organiserte fritidsaktiviteter og arrangementer oppheves.