Forside / Dirigent / Ledige dirigentjobber / Trøndelag

Trøndelag

Trøndelag

Kor i Trøndelag som søker dirigent

Forr Songlag søker dirigent

Vi er et blandakor i en levende bygd litt nord for Steinkjer, nærmere bestemt Stod, som søker ny dirigent/musikalsk leder så snart som mulig.

Koret fylte 100 år i 2019 men gjennomsnittsalderen i koret er ikke så mye som hundre heldigvis. Vi er en stabil kjerne på ca. 15 sangere, med god og jevn spredning på stemmer.

Koråret har til tider bestått av en del tradisjonelt opplegg som: Vårkonsert, 17. mai, Korint-Cup og Lysmesse i forbindelse med advent.

MEN, vi er fleksible og er ikke fastlåst til noe program, så en ny dirigent/musikalsk leder vil ha mye frihet og påvirkningskraft.
Vi har også gjennomført flere Cabarèt-oppsetninger og vet hvor mye det krever av den enkelte.

Vi øver i Stod Samfunnshus mandager kl. 19:30-21:30.  (Her kan vi utvise en viss form for fleksibilitet hvis nødvendig tilrettelegging).

Håper at noen der ute har tid og lyst til å veilede og ta vare på oss, slik at vi kan fortsette å glede bygda vår med vakker korsang.

Lønn etter avtale.

Ta kontakt med leder: Anita Bråthen Suul på tlf. 907 76 604 for å vise interesse og for å få høre mer om oss.

Vi gleder oss! 

Publisert 10.01.2023

 

Melhus Songlag søker dirigent

Melhus songlag søker ny dirigent etter Ingrid Synnøve Østvang, som slutter i koret for å gå inn i en ny stilling fra 31. januar 2023.

Melhus Songlag er et blanda kor med ca. 35 sangere fra Melhus og Trondheim. Vi dyrker musikalsk kvalitet i et godt sosialt miljø.
Vi synger variert musikk; Klassisk og kirkelig musikk, folkemusikk, Afro-inspirert, pop, jazz, viser og musikaler. Vi har øvd inn et fast repertoar med blandet type musikk, som vi framfører på uformelle opptredener.

Koret har deltatt i NM for kor de siste 6 årene (3 NM) og fått gode plasseringer i Gruppe B.
Koret liker å sette høye musikalske mål og er villige til å legge inn krefter og øvingstid for å nå målene. Vi satser på musikalsk utvikling gjennom blant annet årlige samlinger med øving på sangteknikk med eksterne instruktører.

Koret har flere ressurssterke sangere med kompetanse innen rytme, kordireksjon, solosang.
Vi synger for det meste a capella, uten akkompagnement, men har også hatt flere konserter med profesjonelle musikere. Under koronaen klarte vi å holde den musikalske virksomheten i gang ved å organisere koret i mindre grupper som kunne holde øvinger og framføringer innenfor smittevernreglene. Gruppene ble ledet av hver sin hjelpedirigent, som kom fra koret selv.

Vi har et godt sosialt miljø i koret, og trives sammen under øving, konserter og på turer.

Koret er godt organisert, med kunstnerisk utvalg, arrangementskomité, PR-utvalg og et styre som fungerer bra. Vi har egen hjemmeside (https://melhussonglag.wordpress.com/), ekstern Facebookside (https://www.facebook.com/melhussonglag) og intern Facebookside.

Koret har en god økonomi. Vi har en del sponsorinntekter, og har lyktes med å skaffe oss støtte til ulike aktiviteter fra Melhus kommune, lokale banker og Norges Korforbund Sør-Trøndelag.

Hvis du vil treffe koret, stikk gjerne innom en øving. Vi øver hver tirsdag kl. 19:00 – 21:30 på Rødde folkehøgskole, Åsvegen 568, Melhus.

Om dirigentstillingen og søknaden

· Dato for oppstart, 23. januar 2023, eller gjerne tidligere i januar, om mulig.
· Dirigentjobben tilsvarer ca 22 % av en fulltidsstilling.
· Lønn etter avtale.
· Kontaktperson: Styreleder Karin S. Gåsbakk, telefon 412 71 835, epost: melhus.songlag1@gmail.com
· Referanseperson: Dirigent Ingrid S. Østvang, telefon: 992 75 969, epost: ingrios@alumni.ntnu.no
· Send oss en søknad med CV, så tar vi kontakt tilbake!
· Søknadsfrist: 15. desember 2022

 

Publisert: 21.11.2022

Koret på Våja søker dirigent

Vi trenger en ny musikalsk inspirator og veileder fra 1. oktober og håper det er noen der ute som kan tenke seg å ta på seg denne oppgaven. Om du kan starte tidligere, eventuelt overlappe med nåværende dirigent, er det veldig fint.

Koret på Våja er et blandakor, tilhørende på Kjerknesvågen i Inderøy. For tiden teller koret 23 aktive og glade medlemmer i alderen 37-75 år.
Du må gjerne ha noe erfaring med kordirigering fra tidligere. Det er også viktig for oss at du har musikkfaglig kompetanse, og kan lære oss å synge bra i kor. Vi har for tiden fast pianist som akkompagnerer oss, samt en habil gitarist i bassrekka, men det er veldig fint om du også kan ta noen toner på pianoet, spesielt til stemmeøving. Vi trenger en ansvarsfull og tydelig dirigent, som kommer med ideer til musikkvalg og aktiviteter, samt har god samarbeidsevne og en åpen, god tone med kormedlemmene og styret. Kormedlemmene hos oss er alle vant med og villige til å ta i et tak, og vi har et veldig godt og humørfylt miljø i gruppen. Vi har også en stabil og engasjert "pårørendeforening" som stiller opp når det trengs.

Koret har et allsidig repertoar som spinner over det meste; pop, rock, viser, klassisk og salmer. Vi holder konserter i kirker og samfunnshus, har hatt flere kabareter og samarbeider gjerne med andre kor, musikere og profesjonelle artister. Vi er glad i å reise, og drar på felles turer i både inn- og utland, hvor vi synger der det måtte passe. Vi jobber mot å bli et mer vitalt og ungdommelig kor, og ønsker å fornye oss gjennom å satse på medlemsrekruttering, for om mulig å også få med yngre medlemmer. Det er ikke til å stikke under en stol at mange av oss begynner å bli godt voksne.

Koret øver på Lyngstad samfunnshus, torsdager kl. 19:30-21:30.

Vi håper du synes dette virker interessant og spennende og tar kontakt, for å søke på jobben, eller for å få mer informasjon om nødvendig. Du er også hjertelig velkommen til å ta et uforpliktende besøk på ei øvelse!

Send oss søknad med cv, så vi får vite mer om deg og din bakgrunn, dine ønsker og ambisjoner, samt erfaring og kompetanse som er relevant for oss.

Lønn etter avtale.

Kontaktperson:
Sigrid Westrum Lyngstad, tlf. 913 64 286, e-post: sigrid.w.lyngstad@gmail.com 

Du finner oss på Facebook: https://www.facebook.com/KoretpaaVaaja/

 

Publisert 12.09.22