Kor i Hordaland so​m søker dirigent

​​


So​ngkoret Vågen søker ny dirigent fra og med høsten 2017.

18699918_1755047831189060_1809397591156979611_n.jpg

Vi er et blandet kor med 38 godt voksne sangere. Stor sangglede og et svært godt miljø preger koret. Selv om vi er amatører så har vi alltid som mål å bli bedre. Fra 21. august 2017 trenger vi ny dirigent for denne glade gjengen.

Øvingsdag er mandag fra kl. 19.15 – 21.30 i Nordre Holsnøy idrettslag sitt nye klubbhus på Rossland i Meland kommune – ca. 40 minutter kjøretur fra Bergen sentrum og 15 minutter fra Frekhaug.

Koret arrangerer gjerne egne konserter, deltar på lokale arrangement og på Hordaland korforbund sine prosjekter, som ABBA i Grieghallen og nyttårskonsertene. I 2014 deltok vi på landssangerstevnet i Oslo, i 2015 var vi på sangerstevne i Haugesund og i 2016 i Stryn. Denne våren har vi vært i Praha med 28 sangere. Det ble konsert ute - og i to kirker. For noen år tilbake hadde koret et prosjekt med 17 musikaler «Fra Bør Børsson til Mamma Mia», med en vellykket fremføring på Nordhordland folkehøgskule. Som en ekstra bonus ble vi i 2013 og 2015 spurt av «Kystsogevekene» om å fremføre disse populære melodiene igjen. Profesjonelle musikere og solister var gode støttespillere.

Våre planer for høsten er å delta på «Med song for ei betre verd», i september, i Grieghallen. Videre har vi fått forespørsel om samarbeid med et kor og et orkester, i et nytt prosjekt. Det vil derfor passe fint om du tar kontakt så snart som mulig slik at du kan være med å avgjøre om vi skal være med på dette.

I 2020 er Songkoret Vågen 60 år. I løpet av disse årene har vi hatt to dirigenter, og nå håper vi at den tredje dukker opp så snart som mulig. Feiring, konsert og tur til Dubrovnik sto på programmet da koret var 50 år, og vi håper å kunne gjenta noe lignende ved 60 årsjubileet.

Ta kontakt med Åse Berg Lohne, tlf. 986 38 059 eller abblohne@gmail.com.

​ 


Vokalensemblet Stemmebruket søker ny dirigent

Stemmebruget.jpg

Vokalensemblet Stemmebruket søker ny dirigent fra og med høsten 2017.

Stemmebruket er et vokalensemble som synger rytmisk vokalmusikk som det «swinger» av. Vår musikk spenner fra standardlåter innen jazzen, til Real Group-låter og poplåter. Vi er 15 sangere og opptrer både a cappella og med band og solister. Vi arrangerer egne konserter, synger på konferanser og tar ulike oppdrag. 

De siste årene har vi deltatt på en rekke korfestivaler i San Marino, Molde, Vokalarm i Trondheim og The Real Group-festival i Stockholm. Våren 2016 var vi i Roma og hadde konserter sammen med et italiensk kor med tilsvarende sjanger som Stemmebruket. 

Vi øver onsdager kl. 19.00-21.00 på Christi Krybbe skole i Bergen sentrum. 

Vil du bli Stemmebrukets nye dirigent? For henvendelser kontakt styreleder Guri Tvilde på tlf. 99168020 eller guritvi@gmail.com.


Konsonans søker ny diri​gent

13909020_992363557576965_210022296175388410_o.jpg​​​

Konsonans er et lite blandetkor bestående av rundt 15 glade amatørsangere. Vi  søker nå dirigent som kan ta over det musikalske ansvaret fra høsten 2017.

Koret har et variert repertoar som strekker seg fra viser, via pop, til klassiske verk. Vi synger hovedsakelig a cappella. Konsonans er et aktivt kor som er glad i å delta på arrangementer i nærområdet, samt holde egne konserter og korkafeer. Koret drar på årlige hytteturer, og planlegger også en Oslo-tur høsten 2017.

Vi øver hver mandag klokken 19:00–21:15 i Sandviken kirke, sentralt i Bergen.

Vi ser etter deg som har gode musikalske ferdigheter og et drivende engasjement til å lede oss inn i nye musikalske retninger. Som korets dirigent vil du måtte lede oss gjennom øvelser, samt opptredener og konserter. Repertoar velges i samarbeid med korets notekomité. Lønn etter avtale.

 

For mer informasjon om oss, kan du se vår facebookside ("konsonans"). Dersom du er interessert, vil vi gjerne invitere deg på vår popkonsert 17.juni, i Ulrikens bydelshus klokken 19:00. Her har du anledning til å se koret opptre live.

 

Hos oss vil du møte sosiale og imøtekommende mennesker, som er veldig glad i å synge.

 

Ta kontakt med styreleder Inge Edvardsen 97725499 for mer informasjon. Håper vi sees!​
Dragefjellets damekor søker ny dirigent

Dragefjellets Damekor.jpg

Vi søker med dette etter kordirigent for Dragefjellests damekor fra 21. august 2017. Vi kan tilby lærevillige sangere i et godt miljø.

Dragefjellets Damekor har hatt en svært kompetent dirigent med spesialkompetanse i, og særinteresse for, "Barbershop", foruten om klassiske korverker og jazz. Repertoaret som er valgt har gitt oss spennende utfordringer og en helt egen profil. Vi ønsker å lære og utvikle oss som kor og har fokus på sangglede og opplæring. Hardt arbeid og innsats har gitt en musikalsk utvikling vi ikke hadde forventet. Vår nye dirigent vil selvfølgelig få muligheten til å utvikle sin egen profil ut fra interesse og kunnskaper.

Vi er alle travle damer og er derfor ikke så opptatt av å arrangere og delta på korarrangement. Dragefjellet Damekor er et miljøstyrkende tiltak som heller holder konserter for beboerne og naboer på Velforenings arrangementer. Med medlemmer fra både Møhlenpris, Nordnes og andre sentrale deler av Bergenhus er vi nå over 26 kormedlemmer, noenlunde likt fordelt på fire stemmer.

Vi øver en kveld i uken i flotte øvingslokaler i Sparebanken Vest sitt nye bygg i Jonsvollkvartalet kl 19.30-21.30  Vi følger skoleruten for Bergen kommune.


For mer informasjon kontakt styreleder Eli Kyte 97041363. 

Med vennlig hilsen styret i Dragefjellets damekor​


Studinekoret SIRENENE søker ny dirigent


Sirenene.png
 

​Studinekoret Sirenene er det offisielle studinekoret ved Universitetet i Bergen. Vi søker nå en ny dirigent som kan ta over det musikalske ansvaret fra høsten 2017. ​

Koret har et variert repertoar som strekker seg fra jazz via pop og klassiske innslag, til folkemusikk og samtidsmusikk. Vi legger vekt på å holde et høyt musikalsk nivå, og er et sosialt og aktivt kor som deltar på sosiale og musikalske arrangementer i hele Norge. 

Sirenene består i dag av 30 kvinnelige studenter fra ulike utdanningsinstitusjoner i Bergen. Vi øver hver mandag sentralt i Bergen sentrum fra 17.30 – 20.00. I tillegg til ukentlige øvelser tar vi oppdrag fra eksterne aktører, og ved enden av hvert semester holder vi en egen større konsert. 

Vi håper å høre fra deg som har:

 • god musikkfaglig kunnskap
 • relevant erfaring
 • et drivende engasjement
 • et ønske om å delta i det sosiale fellesskapet 

Vi tilbyr:

 • engasjerte og motiverte medlemmer
 • høyt musikalsk nivå
 • et stort og inkluderende sosialt miljø
 • trygge omgivelser for videre utvikling av musikalsk ledelse 

Som korets musikalske leder er din jobb å planlegge og gjennomføre øvelser, samt dirigere konserter og oppdrag. Stillingen er lønnet. 

Ønsker du å finne ut mer om Sirenene, lytte til opptak og se videoer, kan du besøke nettsiden vår: http://sirenene.uib.no 

Vi ser frem til å lese din søknad og til å bli bedre kjent med deg! 

​Send søknad og CV til: dronning@sirenene.no

Kontaktperson: Anna Aschjem (styreleder) tlf: 48132673

Søknadsfrist: 1.april 2017

Tiltredelse: August 2017​


Studentkoret Blandede Akademikere i Bergen søker ny dirigent​

 BLAK.png

Studentkoret Blandede Akademikere (BLAK), det offisielle blandakoret ved Universitetet i Bergen, søker ny dirigent fra og med høstsemesteret 2017.

BLAK er Bergens største studentkor, med ca. 35 medlemmer fra ulike fakultet og læresteder. Vi har øving hver onsdag, samt to øvingshelger per semester, konserter, oppdrag, og diverse festlige arrangement. Vi synger et blandet repertoar bestående av alt fra folkemusikk til pop og drikkeviser.

Din hovedoppgave vil være å lede an under øvinger og opptredener, bidra til å heve korets musikalske kompetanse, og være med på å forme korets musikalske uttrykk. Alt av praktiske og administrative oppgaver er fordelt mellom korets øvrige medlemmer.

Vi håper å høre fra deg som har:

 • Erfaring som korsanger og dirigent
 • God musikkfaglig kunnskap, og evne til å formidle den  
 • Får glede av å jobbe med et variert repertoar

... og tilbyr:

 • Lønn etter satser fra Norges Korforbund
 • En sentral rolle i videreutviklingen av Bergens største studentkor
 • Tilhørighet i et aktivt og særs trivelig sosialt miljø
 • En unik mulighet til å utvikle deg som musiker, leder og person


​Interessert? Send søknad og CV til: blak.uib@hotmail.com Foreløpig søknadsfrist: 1. august 2017

​​​ ​

BJØRGVIN VOKAL SØKER DIRIGENT!

bjørgvin.jpg
 

Vi er et engasjert blandet kor som har 32 medlemmer med stor aldersspredning. Vi øver i Nordnes Bydelshus hver tirsdag kl. 19.00 - kl. 21.30. Vi søker en dirigent som kan videreføre det gode arbeidet vi er inne i. Du må like å utvikle det musikalske, nyskapende innen amatørkor-sjangeren samtidig som den sangfaglige tradisjon og kunnskap ivaretas.  Repertoaret spenner vidt, fra populærmusikk, musikaler, folketoner, til kirkemusikk. Vi legger vekt på et godt sosialt miljø som dyrkes frem gjennom inspirerte øvinger, seminarer, opptredener og turer.

Mer om koret finner du på vår hjemmeside: http://bjorgvinvokal.wix.com/vokal og på Facebook: 
https://www.facebook.com/bjorgvin.vokal​

Vil du bli vår nye dirigent? Ta kontakt og en prat med Karen Østensen – tlf. 90083274 eller send en mail til: karen.ostensen@online.no
bjørgvin logo.jpg