​​Æresmedlemmer​

Norges Korforbund har to æresmedlemmer:

Carl Høgset

Carl Høgset har også over mange år satt solide spor etter seg i norsk så vel som i internasjonal korsammenheng. Han stiftet i 1971 Kammerkoret Grex Vocalis, har vært dirigent for Den norske studenterssangforening og Norges Ungdomskor. Som pedagog har Carl Høgset blitt en høyt verdsatt ressurs både i skoleverket og ved Norges Musikkhøgskole.

I desember 2007 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelig Norske St.Olavs orden for sin "innsats for norsk musikkliv".

I 2008 fikk han tildelt Korprisen for sitt arbeid med både utvikling av korkunst på høyt nivå og hans engasjement for å styrke interessen for korsang gjennom "Alle kan synge".​

Norunn Illevold Giske​

Norunn Illevold Giske har hele sitt voksne liv vært en markant skikkelse i norsk korbevegelse. Med bred erfaring og utdannelse både som sanger og organist har hun en kunnskap om kor som er helt unik. Dette, kombinert med god pedagogisk innsikt har gjort henne svært populær som instruktør og seminarholder over hele landet. Hun har dirigert Damekoret Embla siden oppstarten i 1984.

Med Embla har Norunn Illevold Giske dyrket fram et kor med meget høyt kunstnerisk nivå. Den homogene klangen har blitt et varemerke for koret. Embla har hevdet seg i en rekke internasjonale korkonkurranser, senest for kun noen måneder siden da koret vant klassen for like stemmer i Florilege Vocal de Tours i Frankrike.

NK har i mange år vært aktiv bruker av Illevold Giskes faglige kompetanse. I en årrekke har hun vært dommer ved landskonkurranser for kor, samt en hyppig invitert og populær instruktør for våre kurs. I 2005 fikk hun kongens fortjenestemedalje i gull. Norunn Illevold Giske ble i 2006 tildelt Korprisen fra Norges Korforbund.

Hun har også vært medlem av organisasjonens musikkfaglige utvalg.​

Korprisen

Korprisen deles årlig ut av Norges Korforbund til enkeltpersoner eller grupper som har bidratt til å gi norsk korsang større utbredelse og høyere kvalitet. Det er styret i Norges Korforbund som velger ut kandidater til prisen.

2014: Dirigent Tove-Ramlo-Ystad
2013: ​Dirigent ​Terje Kvam
2012: Dirigent Sverre Valen
2011: Komponist og musiker Henning Sommerro