​​​​​faglig påfyll1.jpg

​10. desember, 2017​
​PÅMELDING SENDES PÅ E-POST
nk-hordaland@korforbundet.no

​​​​​​​Velkommen til kurshelg for kordirigenter! ​​

KURSINNHOLD

Øystein Fevang deler av sin erfaring og kompetanse,
og kommer innom mange aktuelle tema og utfordringer
som tilhører kordirigentens hverdag.
  • øystein fevang1.jpg

hvordan få koret til å synge rent
  • hvordan lede en effektiv øvelse
  • dirigentens prioriteringer og forberedelser
  • hvordan få mer «fokus» og klarhet i koristenes stemmer
  • overtoner, hva er det, hvordan dyrker man dem frem, og er det noe å bry seg om?
  • dirigering som fungerer bra og dirigering som ikke fungerer så bra, hvor ligger forskjellen?
  • dirigentyrket kan være ensomt, og man har ofte egne utfordringer i forhold til sitt kor. En økt med kollegiale samtaler, spørsmål og problemstillinger, hvor både jeg og også andre dirigenter kan gi nyttige tips og råd. Og trøst ;-)

OM ØYSTEIN FEVANG

Øystein Fevang er fast dirigent for Oslo Filharmoniske kor og Majorstuen Kammerkor, og er en av Norges mest profilerte korledere. Han er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, og har vært solist med en rekke kor og orkestre.
Gjennom sitt arbeid som dirigent for kammerkoret Ensemble 96 i mer enn 10 år, høstet Øystein Fevang strålende kritikker for konserter og plateutgivelser. For platen «Immortal Nystedt» ble Fevang i 2006 nominert til verdens største musikkpris; Grammy. Året etter mottok han Norges Korforbnds ærespris, sammen med Ensemble 96.
Øystein Fevang er en ettertraktet seminarholder, og har undervist i ensembleledelse og kormetodikk på Norges Musikkhøgskole, Barrat Dues Musikkinstitutt og på avdeling for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er nå lektor i korsang ved Rud vgs. i Bærum.
Øystein Fevang hadde en sentral rolle som dirigent i dokumentarserien «Den syngende bydelen», som ble sendt på NRK1 høsten 2008. I 2015 ble Øystein Fevang utnevnt til «Paul Harris Fellow» av Horten Rotary Klubb, for sitt samfunnsnyttige bidrag innen kulturfeltet.