korvaka_roros_scala_brio.crop.jpg

Korvake er et spennende konsept som startet på Hamar og ble arrangert i Hamardomen hvert andre år fra 2004.

Historien om Korvaka startet i 2004.

Kor fra hele Sør-Norge ønsket å synge i den vakre og velklingende Hamardomen, og Erland Dalen som da var musikkfaglig korkonsulent, initierte den første "Korvaken", som fikk sitt navn fordi intensjonen var at Domen skulle fylles med korsang et helt døgn.

Etterhvert viste det seg at det ble vanskelig å få kor til å melde seg til å synge om natten og tidlig om morgnen. Men navnet beholdt man, og Korvaken var et faktum.

Den ble arrangert annethvert år på Hamar i åtte år før Røros tok over stafettpinnen og videreførte tradisjonen.

 

Korvaken har endret seg undervegs, og i dag framstår Korvaka som en komplett pakke for sangere og dirigenter med "noe godt med i bagasjen hjem" for alle.

Dirigentene med deltakende kor får tilbud om seminar/kurs med den innleide instruktøren fredag formiddag før konsertene "sparkes i gang" på fredag kveld.

Deretter går det slag i slag med konserter, åpen vurdering, seminar og lokal underholdning på avslutningskonserten, før Røros Turisthotell disker opp med et sagnomsust lekkert matbord/julebord til sangerfesten lørdag kveld. Til taffelet nytes allsang og taler i tillegg til kulinariske matretter og god selskap.

Spesielt populært er delen med "Åpen vurdering". Her sitter publikum med i kirka mens koret får muntlige tilbakemelding fra den tilreisende instruktøren som er tilstede. I år har vi vært så heldige å få tak i Robert Sund. Mange vil nok huske Anders Jalkéus som var instruktør under Korvaka på Røros i 2015. Robert Sund har faktisk vært en av "Jalkans" lærere.

 

Etter sangermiddagen kan man kaste seg ut i dansen til "livemusikk", eller man kan delta og bidra med "Jamming" og spontan sang rundt flygelet i baren.

Ved Korvaka i 2015 sto pianistene i kø ved flygelet i baren, og soloinnslagene var av aller beste sort.

 

Søndag frokost er gjerne alle deltakere som ønsker det blitt en del av én fantastisk trivelig og raus korfamilie.

 

Korvaka på Røros er "kompakt games", da alt ligger tett, og den lengste gå-avstanden er fra Røros Hotel til Røros Kirke, en tur som tar ca. 10 minutter.

 

Forrige Korvake på Røros samlet 450 korsangere, noe som er øvre grense for antall deltakere. Om koret ditt ikke ønsker å stå på venteliste denne gang så anbefales det å melde seg på raskest mulig.

 

Les omtale av 2013-varianten av Korvaka her. ​

 

Røros Sangforening er med som teknisk vertskap på stedet.