Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Våre kor

NORGES KORFORBUND VESTFOLD OG TELEMARK PRESENTERER MEDLEMMSKORENE SINE 

Porsgrunds Sangforening, 130 år i 2020

Innlegg av Anne-Grethe Klaussen, nestleder i Norges Korforbund Vestfold og Telemark. Lederen Helge Nøklegård har bidratt med opplysninger vi har brukt her.
Porsgrunds Sangforening plakat.pdf
Mannskor er stolte bærere av tradisjoner og har en lang historie i Norge. Det er ofte en helt spesiell kultur innen mannskor. Selv omtaler dette koret seg som utøvere av kunst, men også “en gutteklubb”. I 2020 skulle Porsgrunds Sangforening ha feiret sitt 130 årsjubileum. De er dermed et av våre eldste kor. Vi håper alle at de kommer tilbake med en god feiring når mulighetene åpner seg. Dette er en aktiv og vital jubilant. Høsten 2019 ga koret en vellykket konsert i Porsgrunn med tema Erik Bye, da ble det opprettet et eget “husorkester”. Senere samme høst var koret deltakere på en felleskonsert i Larvik med flere andre kor. I sammenheng med jubileet gav koret også ut en bok: “Fornemme herrer og glade guttær”. Medlemmene er en fin blanding av eldre og yngre, og de reiser gjerne på stevner og turer. Porsgrunds Sangforening synger alltid med sin faste dirigent Hans Martin Eriksen, øvelsene foregår på Asbjørn Kloster i Porsgrunn hver onsdag fra 1900 til 2100, og vi håper å høre mere fra disse muntre og fornemme herrer. 

Porsgrunds Sangforening har egen nettside, du kan følge linken under: https://porsgrundssangforening.no

Mannskoret Ågapet
Innlegg av Arvid Syftestad, Kviteseid, januar 2021

Mannskoret Ågapet.jpg

Me er 16 mann med stiv press i buksa og mjuke i knea. Starten var 17. september 2003 og namnet kjem frå den velkjente fiske- og badeplassen der Dalaåi munnar ut i fjorden Sundkilen i Kviteseid. Fyrste leiar var Tore Skaug og dirigent var Nicolai Riise. Me syng firstemmige mannskorsangar på norsk, svensk, dansk og engelsk. Har og prøva oss på russisk.
Koret debutera med å synge på Kviteseidmarken 13.februar 2004 og med minikonsert på Kulturhuset Sundvang om kvelden.
Ågapet fekk eit ærefullt oppdrag av Sjømannskyrkja i London på 17.mai 2007. Der me sang på Gudstjenesten om formiddagen og til underholdning om kvelden.
Seinare har me hatt gleda av å synge saman med fleire andre kor; som Hagebykoret frå Oslo, Mandhatten frå Danmark og fleire vellykka konsertar saman med Tokke Songkor. Me har hatt oppdrag med å synge på Dyrsku'n i Seljord, i Kviteseid Kyrkje, kommunale arrangement og fleire eigne konsertar. Nemnast må og minikonsert på Grimdalstunet i 2017 og konsert i Brunkeberg kyrkje 2018 i samband med feiring av 200 års jubileet til den fyrste lærarskulen i Noreg. Nå håpar me på eit samarbeid med mannskoret Bøkeguttane frå Larvik.
Geir Notodden har frå 2019 teke over som leiar og dirigent frå 2010 er Stanley Blackburn. I desse tider med covid -19 er det diverre ingen øving. Men, me er optimistiske og ser fram til ljosare tider både for oss i Ågapet og alle andre. Det aller viktigaste er den gleda sangen gjev oss og det gode kameratskapet. 

Mannskoret Ågapet har egen nettside: http://www.agapet.no


Svelvik Vokalis 
Omtalen er skrevet at Anne-Grethe Klaussen, nestleder i NK Vestfold og Telemark. Leder Hilde Holm har bidratt med opplysninger.
Svelvik Vokalis.jpg

Nå har vår presentasjon av kor kommet til det nordligste i vår langstrakte fylke. Svelvik Vokalis er et damekor startet i 1989. Et dyktig kor i sin beste alder med masse energi og med stort pågangsmot.
Fra 1995 startet de en reise det står respekt av. Med en merittliste som strekker seg fra arrangementet “Cafe alle Jenter” med mannequeng oppvisninger osv., oppsettinger av egne store forestillinger annet hvert år og deltakelse i den lokale musikalen “Den gode Hensigt”. Dette koret har reist innenlands og utenlands. Fra Tromsø, fra Sverige til Spania, Solgården og Sjømannskirkene. De deltok i landssangerstevne på Hamar og fikk publikumsprisen der. Da koret rundet 20 år i 2009 ble de tildelt Svelvik Kommunes kulturpris. Dirigent Petter Bjaarstad fikk også sin personlige kulturpris samme år.
Koret deltok under kommunesammenslåingen og seilte sjøveien inn til Drammen med galeasen "Christiane" hvor de møtte inviterte korsangere fra hele den nye kommunen.
Ledet av Hilde Holm, vet vi at hva enn disse 18 damen retter sin energi mot, så gjør de det med humør og entusiasme. De vil også gjerne være LIV LAGA inn i fremtiden. Svelvik Vokalis har vært heldig som har hatt kontinuitet i både musikalsk og i foreningens ledelse i over 20 år.

Sandefjord Blandede Kor  
Skrevet av Øystein Ludviksen

Sandefjord Blandede Kor.jpg
Koret ble stiftet i 1922, og har en lang og tradisjonsrik historie. Neste år fyller vi altså 100 år, noe vi har planer om å markere med fynd og klem!
For tiden er vi 59 medlemmer, og som de fleste andre blandakor kunne vi ønske oss flere tenorer og basser, særlig det siste! Nesten all slags musikk har stått på korets repertoar i våre første 99 år. Vi har framført kirkemusikk, folketoner, evergreens, sanger fra barber-shops, operetter og musikaler og popmusikk fra mange epoker – både alene, og sammen med mange forskjellige artister og solister.
Vi har også hatt en rekke konserter sammen med vårt «husband» (piano, gitar, bass og trommer) storband, brass-band og skolekorps. Selv om de fleste konsertene holdes i Sandefjord, har vi også beveget oss langt utenfor landets grenser. USA, Storbritannia, Italia, Estland, Litauen, Polen, Irland, Danmark og Sverige har vært besøkt og besunget
Vi synger a cappella innimellom, men liker også godt å ha konsert sammen med og pianist.
Kristin Ellefsen er vår faste og humørfylte dirigent​ og Gunnar Johan Hansen vår eminente repetitør.

Koret har egne facebooksider:
https://www.facebook.com/sablabrakor

Tønsbergs Sangforening, 175 års jubileum i 2021!
Omtale skrevet av Geir Mikkelsen, korsekretær

TSF-42.JPG


Tønsbergs Sangforening Stiftet 12. oktober 1846
”TRADISJON MED TRØKK”
Tønsbergs Sangforening er Norges nest eldste aktive kor, stiftet 12.oktober 1846 og vi feirer i år 175 år. Vi har planer om en storslått feiring, en konsert 05.juni med norsk og nordisk repertoar og en mer showpreget konsert 9.oktober og med påfølgende jubileumsbankett. Koret består av ca 25 aktive sangere og har tidligere medvirket i en rekke konserter med kjente artister. Koret har i tidligere år hatt et godt samarbeid med Ytre Suløen og damekoret Bel Canto Vestfold gjennom mange år. Vi har også deltatt i mange større verk.
På repertoaret står bl.a. kirkemusikk, barbershop, viser, folkemusikk og ikke minst tradisjonell mannskorsang.
Dirigent siden høsten 2004 er Svein Tore Ringøen.
Vår formann er nå Arne Morsund.
Våre øvelser foregår nå digitalt på Zoom. Og som for de fleste andre så ble alle arrangementer etter Mars 2020 avlyst. Normalt forgår øvelsene i Nedre Langate 50 i Tønsberg. Vi har solgt huset og er på jakt etter nye lokaler i Tønsberg.
Med pandemiforbehold ønsker vi alle velkommen til konsertene i jubileumsåret. Følg oss gjerne på Facebook Tønsbergs Sangforening og vår nye nettside tonsbergssangforening.no

Tønsberg 23.02.21