Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Våre kor

NORGES KORFORBUND VESTFOLD OG TELEMARK PRESENTERER MEDLEMMSKORENE SINE 

Porsgrunds Sangforening, 130 år i 2020

Innlegg av Anne-Grethe Klaussen, nestleder i Norges Korforbund Vestfold og Telemark
Porsgrunds Sangforening plakat.pdf
Mannskor er stolte bærere av tradisjoner og har en lang historie i Norge. Det er ofte en helt spesiell kultur innen mannskor. Selv omtaler dette koret seg som utøvere av kunst, men også “en gutteklubb”. I 2020 skulle Porsgrunds Sangforening ha feiret sitt 130 årsjubileum. De er dermed et av våre eldste kor. Vi håper alle at de kommer tilbake med en god feiring når mulighetene åpner seg. Dette er en aktiv og vital jubilant. Høsten 2019 ga koret en vellykket konsert i Porsgrunn med tema Erik Bye, da ble det opprettet et eget “husorkester”. Senere samme høst var koret deltakere på en felleskonsert i Larvik med flere andre kor. I sammenheng med jubileet gav koret også ut en bok: “Fornemme herrer og glade guttær”. Medlemmene er en fin blanding av eldre og yngre, og de reiser gjerne på stevner og turer. Porsgrunds Sangforening synger alltid med sin faste dirigent Hans Martin Eriksen, øvelsene foregår på Asbjørn Kloster i Porsgrunn hver onsdag fra 1900 til 2100, og vi håper å høre mere fra disse muntre og fornemme herrer. 

Lederen Helge Nøklegård har bidratt med opplysninger vi har brukt her. Porsgrunds Sangforening har egen nettside, du kan følge linken under: https://porsgrundssangforening.no

Mannskoret Ågapet
Innlegg av Arvid Syftestad, Kviteseid, januar 2021

Mannskoret Ågapet.jpg

Me er 16 mann med stiv press i buksa og mjuke i knea. Starten var 17. september 2003 og namnet kjem frå den velkjente fiske- og badeplassen der Dalaåi munnar ut i fjorden Sundkilen i Kviteseid. Fyrste leiar var Tore Skaug og dirigent var Nicolai Riise. Me syng firstemmige mannskorsangar på norsk, svensk, dansk og engelsk. Har og prøva oss på russisk.
Koret debutera med å synge på Kviteseidmarken 13.februar 2004 og med minikonsert på Kulturhuset Sundvang om kvelden.
Ågapet fekk eit ærefullt oppdrag av Sjømannskyrkja i London på 17.mai 2007. Der me sang på Gudstjenesten om formiddagen og til underholdning om kvelden.
Seinare har me hatt gleda av å synge saman med fleire andre kor; som Hagebykoret frå Oslo, Mandhatten frå Danmark og fleire vellykka konsertar saman med Tokke Songkor. Me har hatt oppdrag med å synge på Dyrsku'n i Seljord, i Kviteseid Kyrkje, kommunale arrangement og fleire eigne konsertar. Nemnast må og minikonsert på Grimdalstunet i 2017 og konsert i Brunkeberg kyrkje 2018 i samband med feiring av 200 års jubileet til den fyrste lærarskulen i Noreg. Nå håpar me på eit samarbeid med mannskoret Bøkeguttane frå Larvik.
Geir Notodden har frå 2019 teke over som leiar og dirigent frå 2010 er Stanley Blackburn. I desse tider med covid -19 er det diverre ingen øving. Men, me er optimistiske og ser fram til ljosare tider både for oss i Ågapet og alle andre. Det aller viktigaste er den gleda sangen gjev oss og det gode kameratskapet. 


Mannskoret Ågapet har egen nettside: http://www.agapet.no