Skip Navigation LinksKor > Om oss > NK Nord > Nytt Korslag i oktober 2017!

Nytt Korslag i oktober 2017!

​Norges Korforbund og samarbeidspartner Sparebanken Narvik er i gang med planleggingen av nytt Korslag i Narvik høsten 2017.

Norges Korforbund ønsker å involvere de lokale korene mer i arrangementet og vil derfor gjøre noen endringer i opplegget.  Dette er endringer som vi mener gjør Korslaget enda bedre enn tidligere. En løsning som vil øke kvaliteten i Korslaget, engasjere enda flere innbyggere og samtidig kunne øke rekrutteringen til de lokale korene.

Fadderordning

For å gi en større trygghet for bydelskorene, hvor mange aldri har sunget i kor før, ønsker Norges Korforbund å involvere de lokale sangkorene, med deres dirigent, som fadderkor for bydelskorene. Dette vil sikre at alle bydelskorene får en erfaren dirigent som hjelper dem underveis i innøvingen. I tillegg får de drahjelp av det lokale sangkoret på scenen under selve Korslaget.

Eks: Bydelen Oscarsborg får Sangvirkelaget som fadderkor. Det betyr at alle som melder seg

på Oscarsborg vil få øve sammen Sangvirkelaget dirgent Stine Pedersen på de to låtene som skal synges under Korslaget. Bydelskoret og fadderkoret smelter til slutt sammen til ett kor og deltar i lag på Korslaget. Tidsperioden det øves i er september og oktober. Totalt kan man regne med ca. 10 timers øving på de to låtene.

Lokal korleder

Korslaget er fortsatt en kamp mellom bydeler. Vi henter derfor inn, som tidligere, en lokal korleder for hvert bydelskor. Korleder og dirigenten skal så sammen finne to låter som kan passe bra til Korslaget. Det er viktig at man ikke velger noe som er for vanskelig og tenker på at det skal være låter som vil fenge koret og publikum. Det er lov å bruke kostymer og effekter på scenen. Målet er å ha det artig.

Liveband

Norges Korforbund ønsker vi å se på muligheten for å bruke livemusikk på scenen.

Jury og publikumspris

Vi setter sammen en musikkfaglig jury. Denne kan gi ut pris i flere kategorier feks. beste musikalske fremføring, beste show, tøffeste antrekk osv.

Nytt Korslag oktober 2017
Norges Korforbund har hatt møte med de lokale korene. Alle synes denne nye vrien på Korslaget hvor de lokale korene supplerer som fadderkor er spennende- men flere av korene har sagt ja til å være med i det lokale prosjektet Carmina Burana 12. november 2016. De klarer ikke å gjøre begge deler. I samråd med de lokale korene og Sparebanken Narvik har vi derfor besluttet å flytte Korslaget ett år frem i tid til lørdag 28. oktober 2017.

18.04.2016