Skip Navigation LinksKor > Om oss > NK Nord > Nord-Norges største prosjektkor!

Nord-Norges største prosjektkor!

​Illustrasjonsfoto fra Musicals in Concert.

Vil du synge i Nord-Norges største kor?

Korsangere i hele Nord-Norge har nå muligheten til å delta i det som kan bli det største prosjektkoret noensinne i landsdelen. Norges Korforbund, Vokal Nord, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO), Forsvarets musikkorps Nord-Norge og Festspillene i Nord-Norge samarbeider om å sette opp det storslagne verket Carmina Burana under Festspillene i 2017 og søker nå korsangere fra hele Nord-Norge. Meld deg på her.

En opplevelse utenom det vanlige

Produsent for prosjektkoret er Marita Havaas Olsen fra Norges Korforbund, som oppfordrer alle sangere til å benytte seg av denne unike muligheten til å få synge dette fantastiske verket under Festspillene i 2017. Rammen med 70 profesjonelle musikere, Vokal Nord og dyktige solister kommer til å gjøre dette til en opplevelse helt utenom det vanlige.

Samarbeid mellom profesjonelle og amatører

Carl Orffs Carmina Burana er et velkjent og anerkjent korverk som 80 år etter urframførelsen fortsatt settes opp over hele verden. Når Festspillene nå produserer en storoppsetning av dette kjente verket er det i bredt samarbeid mellom profesjonelle og amatører. Vokal Nord er kjent for å forene klassisk korklang med stemmebruk forbundet med tradisjonsmusikk fra nordområdene og er landsdelens fremste profesjonelle kor. Sammen med Nord-Norges egne toppensembler, NOSO og Forsvarets musikkorps, vil de skape en unik kunstnerisk ramme for prosjektet.

• For Festspillene i Nord-Norge er det viktig å skape gode arenaer for samarbeid, det har vært sentralt for Festspillene siden etableringen i 1964. Samtidig er koroppsetninger noe vi vet engasjerer bredt, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Ønsker korsangere fra hele landsdelen

Siv Cathrine Johansen er musikalsk ansvarlig for prosjektkoret i Carmina Burana, hun får hjelp av Dag Erik Enoksen til innøvingen. Produksjonen ønsker deltakere fra hele Nord-Norge, og skal samle koristene til øvinger tre helger inkludert konserthelgen under Festspillene 2017. For at flest mulig skal ha muligheten til å delta vil den første øvingshelgen gjennomføres på fire ulike steder i januar/februar, andre helg legges til Harstad i mars, mens det i konserthelgen vil bli øving i Narvik kulturhus. Interesserte bes melde seg på innen 5. desember her.

• Vi må sette restriksjoner i forhold til stemmegrupper og antall kvinner og menn. Skal du sikre deg plass må du derfor være rask. De som ikke får plass med en gang kommer på venteliste, avslutter Havaas Olsen, produsent for prosjektkoret.

Fakta:

Festspillene i Nord-Norge er de Arktiske Festspillene med ambisjoner om å bli verdens viktigste kunstfestival for hele det sirkumpolare nord. Festspillene i Nord-Norge er en helårig virksomhet som har arrangert årlige festspill i Harstad siden 1965. Festspillene støttes av den norske stat, Finnmark, Troms og Nordland fylker, samt Harstad kommune.

Vokal Nord har høstet stor anerkjennelse gjennom mange år, og omtales som Nord-Norges fremste vokalensemble. Koret ble i 2007 nominert til Nordisk Råds Musikkpris. Fra 2015 er koret et uttalt satsningsområde fra Norsk Kulturråd, i godt selskap med Solistkoret, Nidaros domkor, Edvard Grieg kor med flere.

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) er en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner. Hvert år setter orkesteret opp mellom 140-150 forestillinger- og konserter, og orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Orkesteret spiller fast i sine to byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane.

Norges Korforbund samler 29 000 medlemmer med en felles interesse av å synge i kor. Gjennom Norges Korforbund har de nærmere 1000 medlemskorene tilgang på en rekke aktiviteter, kurs, opplæringstilbud og medlemsfordeler både for korister, dirigenter og tillitsvalgte.

Forsvarets musikkorps Nord-Norge er lokalisert i Harstad, og er landsdelens eldste profesjonelle blåseorkester med historie tilbake til 1911. Blåseorkesteret består av 29 profesjonelle musikere og gir konserter i flere sjangere: Fra tidlig klassisk, til nyere musikk, pop, jazz og rock.

08.11.2016