Skip Navigation LinksKor > Om oss > NK Nord > Lumine Voicefestival

Lumine Voicefestival

​Marianne Beate Kjelland har drømt om å lage en festival med spennende og utviklende - og underholdende - prosjekter. Nå er festivalen et faktum. 2.-5. november inviteres det til Lumine Voicefestival i vakre Lofoten. Medlemmer i Norges Korforbund får 20% rabatt på konserter og seminar!

Konsertene under LUMINE har som mål å gi deg varme, gode og minneverdige opplevelser. Og kanskje du kommer på konsert i et lokale hvor du ikke har hørt musikk før.

Solister under flere av festivalens konserter er Marianne Beate Kjelland (alt), Berit Solseth (sopran), Joshua Ellicot (tenor), Thomas Bauer (bass). Festivalen samarbeider i tillegg med Andreas Spering, Hans Knut Sveen. Lofoten Voices, Arctimus og Ensemble Noor.

Prosjektkor

Bli med på Lumines prosjektkor med øving 28.-30. oktober. Denne helgen vil vi legge alt til rette for å samle sammen sangere fra hele Lofoten til et storkor! Og vi vil ha LUMINEs STORKOR til å være med og åpne den aller første LUMINE-festivalen 2. november.

Instruktørene er Jon Fylling, Marianne Beate Kielland og Julie Steinvik. Vi kommer til å jobbe med musikk av Knut Nystedt, Egil Hovland, en jazzlåt, en folklåt og noe romantisk musikk. Noter og stemmelydfiler sendes ut fra Marianne Beate Kielland. Fokus for helgen blir inspirasjon, teknikk, sangglede, nye innfallsvinkler, og til slutt selvsagt at vi kan framføre fin musikk sammen 2. november.

Tidsplanen blir som følger:
Fredag 28. oktober kl 18-21
Lørdag 29. oktober kl 11-17
Søndag 30. oktober kl 13-17

Onsdag 2. november: oppmøte kl 17:30, konsert kl 19.30

Pris pr pers: 375 kr, eller pris pr kor: 5000 kr
Enkeltpersoner og hele kor som er medlemmer i Norges Korforbund får 20 % rabatt på dette prosjektkoret.

Påmelding til Marianne Beate Kielland, epost mariannebeate@gmail.com innen 10. oktober

Her er konsertprogrammet for festivalen:

Onsdag 2. nov.  2016 kl. 19.30: Åpningskonsert i Borge Kirke
Vi åpner den første LUMINE med brask og bram. Disse deltar:  Johs Røde, Salig Blanding, Soul Savvy, LUMINEs seminarkor, Berit Solset og Marianne Beate Kielland.
Billett kr. 250.- Norges Korforbunds medlemmer betaler kr. 200.- Oppgi koden "korglede" ved bestilling på nett.

Torsdag 3. nov.  2016 kl. 21.00: Nattkonsert i stearinlysets skjær i Valberg Kirke

En vakker kirke, stearinlysets skjær og sanger fra 1600-tallet. Det blir en sterk, vakker og emosjonell konsert når musikken av Couperin og Sances – to 1600-tallskomponister – bringes deg av Berit Solset, Marianne Beate Kielland og Hans Knut Sveen. Kirkerommet belyses med kandelabere, og sakte men sikkert - mens musikken spilles, blåses ett og ett lys ut....

Fredag 4. nov. kl. 12: Lunsjkonsert i Lofoten Kulturhus
Hvis du drømmer om å bli underholdt på ekte vis, med smektende musikk, solosanger, duetter, tersetter og kvartetter og attpåtil kunne drikke kaffe og spise noe attåt? Da er denne konserten for deg. Fire strålende solister (Solset, Kielland, Ellicott og Bauer) og en pianist (Kostopoulos) bringer deg highlight på highlight. Topp underholdning!
Billett kr. 200.- Norges Korforbunds medlemmer betaler kr. 160.- Oppgi koden "korglede" ved bestilling på nett.

Fredag 4. nov. kl. 18.00: Händels Messias i Buksnes Kirke

Det brygger opp til en storslagen konsertopplevelse når noen av Nord-Norges sterkeste musikalske krefter slår seg sammen for å framføre tidenes utgave av Händels Messias i vår region. Dette elskede og bejublede verket inneholder verdens aller mest kjente korstykke, nemlig Halleluja-koret, men resten av konserten er spekket med andre kjente, vakre, forrykende og intense solo- og korsatser.  Kor er Lofoten Voices og mannskor sammensatt av Lofoten Boyzes og øvrige mannlige korsangere i vår region.

Nord-Norges beste musikere er alle med på prosjektet: Arctimus, MiN-ensemblet, Scene Finnmark og øvrige profesjonelle musikere fra Lofoten og Harstad.Solistene er hentet fra øverste hyllle: Berit Solset (sopran), Marianne Beate Kielland (alt), Joshua Ellicott (tenor) og
Thomas Bauer (bass)

Og alt dirigeres av den energiske tyske dirigentene Andreas Spering. Han har lang fartstid fra opera- og konsertscenene ute i Europa. Nå besøker han Nord-Norge for første gang!
Billett kr. 350.- Norges Korforbund medlemmer betaler kr. 280.- Oppgi koden "korglede" ved bestilling på nett.

Lørdag 5. nov. kl. 12: Cafekonsert på Sans og samling på Leknes
Hva er bedre enn å tilbringe lørdags formiddag på kafe? Når du i tillegg blir underholdt av fire sangere i toppklasse og toppform, er dette noe du må få med deg. Solistene Solset, Kielland, Ellicott og Bauer lover et sprekt program med godt humør og noen vokale krumspring. Dimitrij Kostoupolos er med på piano!
Og mat og drikke får du selvsagt kjøpt i denne herlige kafeen.

Lørdag 5. nov.  kl. 12.30 og kl. 14.00. Familiekonsert i Lofoten Kulturhus

Vi presenterer familieforestillingen Findus og revejakten! Vågan Kulturskoles sangelever i Lofoten Minivoices har laget forestillingen basert på Sven Nordquists kjente radarpar Gubben og katten. Forestillingen går av stabelen samtidig med Kulturhusets Familielørdag, så her kan du ta med familien og tilbringe hele formiddagen.

Instruktører på Findus og revejakten er Hege Hov og Ann Elise Albertsen.
Billett kr. 100.- Familiepris kr 300.- (Inntil 2 voksne og 3 barn)

Lørdag 5. nov. kl. 18.00: Händels Messias i Lofotkatedralen

Billett kr. 350.- Norges Korforbunds medlemmer betaler kr. 280.- Oppgi koden "korglede" ved bestilling på nett.

Søndag 6.11 kl. 18.00: Händels Messias i Harstad Kulturhus
Billett kr. 350.-