​​​Arkivbilder​​

​​​
fellesbilde_oppstart_kopi.jpg

Bildet er tatt under oppstart av Øvre Gauldal Sangerforbund 5. juni 1927, ved Våttåsheim, Bjørgen. Navnet ble endret til Øvre Gauldal Songerlag i 1928.

Forbundet har i dag navnet Norges Korforbund Øvre Gauldal (NKØG)

NKØG har vært kontinuerlig i drift siden med unntak av noen år etter andre verdenskrig. Antall medlemskor har variert mellom 6 og 14 kor.

Aktiviteten var de første årene preget av temaet "fellessanger"; dvs. sanger sunget felles for alle korene på forbundets årlige sangerstevne. I de senere år har aktiviteteten vært konsentrert om kurs og seminarvirksomhet av sangfaglig karakter.

Flere av våre medlemskor har deltatt i en rekke korkonkuranser og har markert seg med gode plasseringer.

Vårt forbunds aktiviteter preges etter vår mening av god sosial atmosfære, og vi ønsker oss gjerne flrere medlemskor!

​​​IMG_Medium.jpg

Sangerstevnet på Kvål Juli 1944​