​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​SKS2017_bilde med Anders og kor.jpeg

Tre spennende korsangerkurs 

 

Korsangerkurs 1 – Syng Sommerro med Sommerro​ 

Henning Sommerro lite bilde.jpeg 

Instruktør Henning Sommerro

​Henning Sommerro er mest kjent for sine vakre sanger og gode arrangement på folketoner. De aller fleste har nok hørt han synge Vårsøg, E slåttatæja etc., eller kanskje selv sunget det i kor. På dette kurset får vi i tillegg stifte bekjentskap med noen av hans spennende komposisjoner, noen a cappella og noen med akkompagnement. Henning er en improvisator, så her blir det å synge, leke og jobbe seg frem til et resultat. Møt den uhøytidelige, men seriøse kunstneren, som alltid kan by på gode historier og lun humor, i tillegg til stor musikalitet. 


Korsangerkurs 2 – Syng scenisk musikk med Steffen Kammler

SteffenKammler lite bilde.jpeg

Instruktør Steffen Kammler

Steffen Kammler var i mange år kormester ved Den Norske Opera & Ballett. Han har en enorm kunnskap om musikk beregnet for scenen. Til Sommerkorskolen vil han presentere musikk som ikke nødvendigvis bare er opera, men også musikk fra operetter og musikaler. Festlig musikk, men som krever sin sanger! I dette ligger at vi forventer noe notekunnskap og sangerfaring. 

I Norges Korforbund kjenner vi Steffen godt etter hans fantastiske jobb med Opera Hele Landet. I underkant av 1000 sangere fikk kjennskap til hans kunnskap, tålmodighet, musikalitet og smittende engasjement! ​


Rytmisk med Jussi Chydenius (fra Rajaton)​ og Håvard Gravdal (fra Pust)

JussiChydenius lite bilde.jpeg HåvardGravdal lite bilde.jpeg

Instruktørene Jussi Chydenius og Håvard Gravdal

Håvard fra vokalgruppen PUST og Jussi fra den finske vokalgruppen Rajaton tilbyr kurs for de som ønsker å bryne seg innen rytmisk sjanger.
Jussi Chydenius er kjent for å være et trommesett i egen person, og synger også bass i Rajaton. Han har også laget og arrangert mange sanger. 

Håvard er tenor i både PUST og Det Norske Solistkor, og også han lager mye fin musikk! Sammen skal de leke med rytmer og improvisasjon, finne stemmens karakter når man jobber med å skape vokalgrupper. ​


Dirigentkurs på fire nivåer


Dirigentkurs  - nivå 1

MargretheEk lite bilde.jpeg

Instruktør: Margrethe Ek

Dette er et basiskurs for kordirigenter. Målgruppen er de som ikke har dirigert før, men som har lyst å lære det mest elementære som slagfigurer, hvordan starte og avslutte en sang etc. Passer også godt for korister som kanskje kunne tenke seg å være hjelpedirigent i koret.

Dirigentkurs 1 tilsvarer Koralliansens dirigentkurs Modul 1.


Dirigentkurs - nivå 2

NinaT_Karlsen lite bilde.jpeg

Instruktør: Nina T Karlsen (Norge)

​Har du nødvendig grunnleggende opplæring i dirigering - er dette riktig kurs for deg. Målgruppen er de som dirigerer et kor, men som ønsker å gå et skritt videre. Fokuset vil være fra teknikk til musikk, og også berøre emner som dirigentens rolle som leder og som kulturarbeider.

Dirigentkurs 2 tilsvarer Koralliansens dirigentkurs Modul 2.​


Dirigentkurs  - nivå 3 ​

GaryGraden_lite bilde.jpeg

Instruktør: Gary Graden (Sverige)

Kurset er for dirigenter som allerede har god og grunnleggende slagteknikk, og som har god erfaring med kor og kordireksjon. ​


Dirigentkurs  - nivå 4   

ErikWestberg lite bilde.jpeg

Instruktør: Erik Westberg (Sverige)

Kurset retter seg mot ambisiøse dirigenter som her kan få jobbet grundig med detaljene i musikken, betoninger, uttale, intonasjon etc. De som søker dette kurset forventes å ha grunnleggende kunnskap innen gehørtrening og musikkteori.

Søkere må sende en kort CV, og et demo opptak av deg selv i prøve og konsert. Varighet maks 15 minutter. I tillegg må du skrive kort om hvorfor du vil være med dette kurset, ca 4-5 linjer.​

​CV, beskrivelse om h​vorfor du vil delta på kurset, samt dokumentasjon på video sendes Norges Korforbund på epost sks2018toneheim@kor.no​ innen 1.3.2018.

Kurset har plass til 10 aktive deltager, men det vil også være mulig å delta som passiv.


Felleskor​

Det blir felleskor med øvinger noen dager i uka. Vi kommer tilbake til repertoaret etter hvert.


Workshops

​Det blir valgfrie workshops med instruktørene i løpet av uka. Vi kommer tilbake til tema for disse etter hvert.​