Instruktører - Sommerkorskolen Harstad ​

Robert Sund - Korsangerkurs

Robert sund.jpg

Til den aller første Sommerkorskolen i Harstad har vi fått den svenske, verdenskjente dirigenten Robert Sund. Han har en bred erfaring med mange sjangre, både klassisk, viser, pop og jazz. Vi kjenner han best som mangeårig dirigent for en​​ av Uppsalas stoltheter, Orphei Drängar, men Robert har også dirigert både damekor og blandet kor.

Han underviste i 17 år direksjon og ensembleledelse ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og har vært lærer, foreleser og gjestedirigent i Europa, Asia, Afrika og Syd- og Nordamerika. Han har medvirket som jurymedlem i utallige korkonkurranser verden over.

Bli med til Roberts svært musikalske verden, hvor du får bli kjent med uttrykksfull musikk ispedd stor kunnskap og en god dose humor! ​

​Marit Tøndel Bodsberg - Dirigentkurs nivå 2 for dirigenter med litt erfaring

1442824902549.jpg

​Bodsberg har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Kristiansand hvor hun våren 2005 fullførte sin bachelorgrad i utøvende fløyte. Hun har også studert komposisjon og sang. Våren 2005 ble hun, som eneste student, tatt opp til masterstudiet i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole, hvor hun studerte under Grete Pedersen og Ole Kristian Ruud. Samtidig gjennomførte hun masterstudiet i fløyte ved musikkonservatoriet i Kristiansand. Sin første eksamenskonsert i direksjon for mastergrad la hun til Ringsaker kirke i september 2007 hvor hun ledet Mozarts Rekviem med solistkvartett, Vestoppland kammerkor og et sammensatt orkester bygd opp omkring Gjøvik Sinfonietta, den avsluttende eksamen gjorde hun med Det Norske Solistkor.

Fra 2005-2008 var hun Grete Pedersens assistent i Det Norske Solistkor. Hun har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler, blant annet Det Norske Solistkor, Vocal Art, Oslo Kammerkor og Musikkhøgskolens Kammerkor.

Tøndel Bodsberg er per desember 2016 kunstnerisk leder og dirigent for Den norske StudentersangforeningKvindelige Studenters Sangforening og Vestoppland Kammerkor. Hun er i dirigentteamet for Ensemble Ylajali i Bodø, kirkemusiker i Gjøvik kirke og underviser på Norges Musikkhøgskole. Hun var dirigent for Norges ungdomskor i prosjektåret 2015-2016.

Hun har medvirket på en rekke plateinnspillinger både som sanger, dirigent og fløytist, og hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale korkonkurranser med sine kor. Hun deltok blant annet under European Choir Games i Magdeburgsommeren 2015 med Kvindelige Studenters Sangforening, der koret vant begge sine klasser. Koret er nå nummer én på Interkulturs globale rangering av damekor. Under NM i kor 2012 mottok hun Dirigentprisen, under Canta del mar i 2015 og under 6th International Anton Bruckner Choir Competiton mottok hun også conducters prize.

Øystein Fevang - Dirigentkurs nivå ​3 for dirigenter med mer erfaring

øystein fevang600.jpg

Øystein Fevang er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, og har vært solist med en rekke kor og orkestre. Han er fast dirigent for Oslo Filharmoniske kor og Majorstua Kammerkor.

Gjennom sitt arbeid som dirigent for kammerkoret Ensemble 96 i mer enn 10 år, høstet Fevang strålende kritikker for konserter og plateutgivelser. For platen «Immortal Nystedt» ble han i 2006 nominert til verdens største musikkpris; Grammy. Året etter mottok han Norges Korforbunds ærespris, sammen med Ensemble 96.

Øystein Fevang har undervist i ensembleledelse og kormetodikk på Norges Musikkhøgskole, Barrat Dues Musikkinstitutt og på avdeling for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er nå lektor i korsang ved Rud vgs. i Bærum.

Øystein Fevang hadde en sentral rolle som dirigent i dokumentarserien «Den syngende bydelen», som ble sendt på NRK1 høsten 2008. I 2015 ble Øystein Fevang utnevnt til «Paul Harris Fellow» av Horten Rotary Klubb, for sitt samfunnsnyttige bidrag innen kulturfeltet.​

Siv Cathrine Johansen - leder av øvingskoret

Siv.jpg

Siv Cathrine Johansen underviser til daglig ved musikklinja på Heggen vgs. i Harstad, og har over tjue års erfaring som sangpedagog og dirigent. Siv er utdannet sangpedagog fra konservatoriene i Stavanger og Birmingham, England. I tillegg er hun kurset i Jo Estill Voice Training, til og med Advanced Level 2. Siv har videreutdanning innen direksjon fra korledelse 1 ved UiT hos Ragnar Rasmussen, og fra NTNU hos Håvard Forvemo.

I tillegg til å være lærer ved musikklinja i Harstad er hun også musikalsk leder og dirigent for Sangkoret Lurlokk i Harstad, i tillegg til selv å være aktivt medlem i Sangteateret Drops. Siv har også vært musikalsk ansvarlig og instruktør for NK Nords prosjektkor: Funky Music og Musicals in Concert, og nå senest Carmina Burana i samarbeid med Festspillene i Nord Norge.

Sara Aimée Smiseth - repetitør

​​KSS-bilde.jpg
Foto: Anna-Julia Granberg

Pianist Sara Aimée Smiseth har sin bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Institutt for Musikkvitenskap (UiO) og Koninklijk Conservatorium i Brüssel. I 2013 avsluttet hun masterstudiene i solo utøving ved Norges Musikkhøgskole. De siste årene har hun turnert med en rekke konsertkåserier, som utmerker seg gjennom kombinasjonen av levende muntlig formidling og virtuost klaverspill.

Til daglig jobber hun som f​rilanspianist, samt formidler og pianist hos Den norske Opera & Ballett.

Smiseth samarbeider jevnlig med noen av Norges fremste kor, blant annet Det norske Solistkor, Schola Cantorum, Grex Vocalis, m.fl. Dessuten har hun medvirket som akkompagnatør på to CD-innspillinger med Kvindelige Studenters Sangforening, der hun også er sanger. Hun hyres også regelmessig inn av Norges Korforbund som repetitør og akkompagnatør. ​​