Instruktører - Sommerkorskolen Harstad ​

Robert Sund - Korsangerkurs

Robert sund.jpg

Til den aller første Sommerkorskolen i Harstad har vi fått den svenske, verdenskjente dirigenten Robert Sund. Han har en bred erfaring med mange sjangre, både klassisk, viser, pop og jazz. Vi kjenner han best som mangeårig dirigent for en​​ av Uppsalas stoltheter, Orphei Drängar, men Robert har også dirigert både damekor og blandet kor.

Han underviste i 17 år direksjon og ensembleledelse ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og har vært lærer, foreleser og gjestedirigent i Europa, Asia, Afrika og Syd- og Nordamerika. Han har medvirket som jurymedlem i utallige korkonkurranser verden over.

Bli med til Roberts svært musikalske verden, hvor du får bli kjent med uttrykksfull musikk ispedd stor kunnskap og en god dose humor! ​

​Ketil Jule Bjørnstad Belsaas - Dirigentkurs nivå 2 for dirigenter med litt erfaring

Ketil belsaas_600.jpg

Ketil Jule Bjørnstad Belsaas er utdannet sanger og dirigent fra Universitetet i Trondheim og Oslo, samt Høgskolen i Hedmark avdeling Hamar. Han har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole med Grete Pedersen og Tore Erik Mohn, og korpedagogikk fra Hamar med Thomas Caplin.

I tillegg til å dirigere Ringsaker kantori dirigerer han Kammerkoret Collegium Vocale. Til daglig er han ansatt som avdelingsleder ved musikk, dans og drama ved Skarnes videregående skole hvor han underviser i kor og ensembleledelse.

Han blir også mye brukt som instruktør på seminar og kurs omkring i Norge, og tiden er han veileder for dirigenter og kor i Sogn og Fjordane i regi av Norges Korforbund Sogn og Fjordane, noe han har vært siden høsten 2006.

Ved siden av den utøvende​ virksomheten driver han nettstedet www.korpedagogen.no som leverer øvefiler for kor og korsangere. Han har tidligere hatt styreverv i Foreningen norske kordirigenter, da som styremedlem i 4 år og styreleder i 6 år.

Øystein Fevang - Dirigentkurs nivå ​3 for dirigenter med mer erfaring

øystein fevang600.jpg

Øystein Fevang er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, og har vært solist med en rekke kor og orkestre. Han er fast dirigent for Oslo Filharmoniske kor og Majorstuen Kammerkor.

Gjennom sitt arbeid som dirigent for kammerkoret Ensemble 96 i mer enn 10 år, høstet Fevang strålende kritikker for konserter og plateutgivelser. For platen «Immortal Nystedt» ble han i 2006 nominert til verdens største musikkpris; Grammy. Året etter mottok han Norges Korforbunds ærespris, sammen med Ensemble 96.

Øystein Fevang har undervist i ensembleledelse og kormetodikk på Norges Musikkhøgskole, Barrat Dues Musikkinstitutt og på avdeling for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er nå lektor i korsang ved Rud vgs. i Bærum.

Øystein Fevang hadde en sentral rolle som dirigent i dokumentarserien «Den syngende bydelen», som ble sendt på NRK1 høsten 2008. I 2015 ble Øystein Fevang utnevnt til «Paul Harris Fellow» av Horten Rotary Klubb, for sitt samfunnsnyttige bidrag innen kulturfeltet.​

Siv Cathrine Johansen - leder av øvingskoret

Siv.jpg

Siv Cathrine Johansen underviser til daglig ved musikklinja på Heggen vgs. i Harstad, og har over tjue års erfaring som sangpedagog og dirigent. Siv er utdannet sangpedagog fra konservatoriene i Stavanger og Birmingham, England. I tillegg er hun kurset i Jo Estill Voice Training, til og med Advanced Level 2. Siv har videreutdanning innen direksjon fra korledelse 1 ved UiT hos Ragnar Rasmussen, og fra NTNU hos Håvard Forvemo.

I tillegg til å være lærer ved musikklinja i Harstad er hun også musikalsk leder og dirigent for Sangkoret Lurlokk i Harstad, i tillegg til selv å være aktivt medlem i Sangteateret Drops. Siv har også vært musikalsk ansvarlig og instruktør for NK Nords prosjektkor: Funky Music og Musicals in Concert, og nå senest Carmina Burana i samarbeid med Festspillene i Nord Norge.

Sara Aimée Smiseth - repetitør

​​KSS-bilde.jpg
Foto: Anna-Julia Granberg

Pianist Sara Aimée Smiseth har sin bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Institutt for Musikkvitenskap (UiO) og Koninklijk Conservatorium i Brüssel. I 2013 avsluttet hun masterstudiene i solo utøving ved Norges Musikkhøgskole. De siste årene har hun turnert med en rekke konsertkåserier, som utmerker seg gjennom kombinasjonen av levende muntlig formidling og virtuost klaverspill.

Til daglig jobber hun som f​rilanspianist, samt formidler og pianist hos Den norske Opera & Ballett.

Smiseth samarbeider jevnlig med noen av Norges fremste kor, blant annet Det norske Solistkor, Schola Cantorum, Grex Vocalis, m.fl. Dessuten har hun medvirket som akkompagnatør på to CD-innspillinger med Kvindelige Studenters Sangforening, der hun også er sanger. Hun hyres også regelmessig inn av Norges Korforbund som repetitør og akkompagnatør. ​​