Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Aktiviteter > Landsfestivalen for kor 2020 > Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Landsfestival for kor 2020 i Trondheim er avlyst.  

Her får du svar på ofte stilte spørsmål. Og litt til. Fant du ikke det du lette etter, send oss en e-post til LF2020@kor.no.  Når siden blir oppdatert markerer vi med rødt de punktene som er nye eller justert. 

Sist oppdatert 7. april 2020

Påmelding, deltakelse og betaling


Hvordan skal vi forholde oss til Koronaviruset? 

Oppdatering tirsdag 7. april - Landsfestivalen er avlyst

Regjeringen har i dag videreført forbudet mot kultur- og idrettsarrangementer frem til 15. juni.
Dette gjelder arrangement som ikke ivaretar grunnleggende krav til smittevern. Som dere forstår, vil dette dessverre innbefatte Landsfestival for kor 2020 i Trondheim.

Ved 1930-tiden i dag sendte vi e-post med oppdatert informasjon til de påmeldte korenes kontaktpersoner.

Når vi nå vet at Landsfestival for kor 2020 er avlyst, er vi veldig glade for å kunne ønske velkommen til Landsfestival for kor 2022 i Trondheim! Mer om dette senere. 
Vi har fremdeles viktige oppgaver knyttet til den avlyste landsfestivalen. Oppdatering kommer etter påske.

Oppdatering søndag 29. mars
Som vi skrev i oppdateringen på onsdag, lovet vi å komme med informasjon innen søndag 29. mars. 
I dag, ca. kl. 1730, sendte vi e-post med oppdatert informasjon til de påmeldte korenes kontaktpersoner. 

Oppdatering onsdag 25. mars
Etter gårdagens pressekonferanse vet vi at helsemyndighetene viderefører de samme retningslinjene og oppfordringene som de har hatt fram til i dag.
Vi e realister og forstår at det er usikkert om vi får til å gjennomføre Landsfestialen. Vi jobber videre med avklarigner og vil komme ut med en e-post til korene senest søndag 29. mars.

Oppdatering søndag 22. mars
I går, lørdag 21. mars, fikk alle de påmeldte korene e-post fra oss. 
Vi kommer med ny oppdatering når vi får vite hvilke tiltak helsemyndighetene viderefører etter torsdag 26. mars.

Oppdatering mandag 16. mars:
- Vi er klar over at mange stiller spørsmål om Landsfestival for kor 2020 går som planlagt, og vi får også spørsmål om når vi tar endelig avgjørelse om dette. Vi har ingen problemer med å forstå at mange er bekymret og gjerne vil ha svar. Som vi skriver er vi fortsatt optimister, men situasjonen endrer seg hele tiden, og i forrige uke endatil fra dag til dag.   

Siden vi ikke har noen «glasskule» må vi bygge våre vurderinger på den informasjon som er tilgjengelig og de råd som kommer fra de nasjonale helsemyndighetene. 10. mars ga Folkehelseinstituttet pålegg om å avlyse alle innendørsarrangement med mer enn 500 deltakere. To dager etterpå ble alle kulturarrangement avlyst i første omgang frem til og med 26. mars 2020.  

Vi har gjennom hele forrige uke hatt nær kontakt med Norges Korforbund sentralt og konsultert dem i forhold til veien videre.

Oppdatering fredag 13. mars:
- Planlegging av Landsfestival for kor 2020 i Trondheim går som planlagt. Men vi forholder oss hele tiden til de retningslinjene som blir gitt av Folkehelseinstituttet (FHI) og kommunale helsemyndigheter.  Følg med her inne. Vi oppdaterer dersom vi får annen beskjed. Da kommer vi også ut med direkte beskjed til korene.


Kan vi melde på flere sangere?
- Nei dessverre.  Siste frist for melde på flere sangere var 15. mars. Alle fristene finner du under Praktiske opplysninger

Jeg skal synge i to deltakende kor. Må jeg betale betale dobbelt deltakeravgift?
 

- Nei, slett ikke. Siden deltakeravgift er knyttet til deg som person trenger slik avgift bare betales én gang: én festivalkontingenten og ett festivalpass. Du må velge hvilket kor du ønsker å stå som påmeldt for.  Det er blant annet det koret du sitter sammen med på sangerfesten.  Og en ting til; vi klarer ikke å ta stilling til eventuell konsert-kollisjoner. Til det er det for mange sangere og kor påmeldt. OK?

Kan vi melde på koret vårt oss på selv om fristen var 1. november?
- Nei, dessverre. Landsfestivalen er fulltegnet. 


Når er fristene for betaling, endelig påmelding av deltakere og innsending av repertoaroversikt?
- Du finner alle fristene som både korene og korene vi som organiserer skal forholde oss til under Praktiske opplysningerFristen nærmest i tid er alltid markert med rød skrift.

Sang og konserter

Hvilke konserter kunne vi melde oss på?
- Korene har nå meldt seg på. Og alle korene har fått anledning til å melde seg på og å synge på to gode, innendørs arenaer, inklusive Nidarosdomen dersom dere ønsket det.  Se festivalprogrammet her.  På lørdagens arrangement "Mats Berg - fra perm til perm" er det bare å møte opp eller gå innom. De korene som ønsket å synge ute i byrommet har også fått mulighet til det.   

Når kan vi melde oss på de ulike arrangementene?
- I uke tre fikk alle dirigentene og korenes kontaktpersoner informasjon om flere av konsertene korene kan melde seg på.  De fikk også lenke til skjema for tilbakemelding; skjema 1. Skjema for påmelding til de øvrige aktivitetene ble sendt ut i uke 10.  

Får alle kor mulighet til å synge i Nidarosdomen? 
Ønskene har kommet inn og fordelingen er gjort. Alle korene som ønsket det - 80 av 84 kor - får synge eget repertoar i Nidarosdomen. Samtidig får også alle kor og korister delta i fremføringen av verket Bergtatt under åpningskonserten i Nidarosdomen på fredag. Det blir mye sang i denne flotte katedralen! 

Får vi mulighet til å ha oppvarming i forkant av konsertene?  

- Ja. Alle kor får tilgang til et rom for oppvarming før egen konsert i Nidarosdomen og en verdslig konsert. Korene får beskjed om tid og sted i god tid. 

Hvor ligger konsertlokalene?
Tar du utgangspunktet i statuen av Olav Tryggvason midt på torget ser du både Vår Frue kirke, Nidarosdomen og Byscenen. Frimurerlogen ligger Vår Frue kirke, og Royal Garden 6 minutter gå derfra. Øysteinsalen og Herresalen ligger i Erkebispegården ved Nidarosdomen. Det tar sju minutter å gå fra Vår Frue Kirke til Nidarosdomen. Det er korte avstander i Trondheim sentrum, sjø. Når vi nærmer oss festivalen, skal vi legge ut et godt kart som viser tydelig hvor de ulike konsertarenaene ligger.

Vi behøver akkompagnatør. Kan dere hjelpe oss med det? 
- Kor må i utgangspunktet skaffe musikere selv, men vi har laget en liste over aktuelle pianister. Du finner listen øverst på siden For dirigenter og korsangere.

Hvorfor skal jeg dra på landsfestivalen?
- Du får kjenne hvordan det bruser i blodet når du synger med koret ditt i Nidarosdomen i Trondheim. "En by som har hjerte og rom for så mang, og ei utmerka elv te å spøtt i."


Hotell og overnatting

Hvor kan vi overnatte?
- Når koret ditt ble påmeldte ble antall sangere, ønske om type rom (enkelt/dobbelt) og ønsket prisklasse notert i  påmeldingsskjemaet. Alle hotellene ligger sentralt i Trondheim sentrum. Alle korene som har bestilt hotell gjennom landsfestivalen ble kontaktet i februar måned. Har du spørsmål se Kontakt oss. Prisene og annen informasjon finner du under Praktiske opplysninger.

Jeg skulle gjerne pratet med noen om hotell og overnatting...

- Da skal du prate med Koment. Du finner kontaktinformasjon under Kontakt oss.


Transport og forflytning

Hvor kan vi parkere bussen vår?
- I løpet av mars har vi endelig oversikt over hvor mange busser som kommer rullende mot Trondheim. Da vil vi oppdatere dette punktet under Spørsmål og svar. 


Mat og hygge

Når er sangerkroene åpne? 
- Åpningstidene finner du i festivalrogrammet. Stedene er Alma's bar & kjøkken, Kjeglekroa og Royal Garden. Dette blir livlige møteplasser og det kommer til å bli trønderkro med høy allsangfaktor. Alma's ligger i Prinsenkrysset og Kjeglekroa et steinkast unna. Begge ett kvartal unna torget. Royal Garden ved Nidelvens bredd ca 10 minutter gange fra Alma's.

Hvor
kan koret spise? 
- Vi har svært mange hyggelige restauranter og kaffeer i Trondheim. De vi har valgt å ha som samarbeidspartnere har laget tilbud til korene. Dette er tilbud korene kan velge å benytte seg av. Du tilbudene under punkt 1 Lunsj- og middagssteder på siden Praktiske opplysninger.


Trondheim - til inspirasjon

Hva er det lurt å gjøre i Trondheim? Når jeg ikke skal synge, altså.
- Du kan besøke sangerkroene, rusle litt rundt på det nyoppussede torget, gå innom Ravnkloa, gå en tur bort til gamle bybro, spasere litt på Bakklandet... Der finner du forresten Trampe også. Mulighetene er mange.
Så kan du jo ta med det et par gode sko i bagasjen og gå Hjertepromenaden?

Hva er hjertepromenaden? 
- Ser du på midtbyen fra oven, ser du at den faktisk ligner et hjerte - omslynget av Nidelven og kanalen.
Det som på folkemunne kalles "Hjertepromenaden" er en flott og urban turløype på litt over fire kilometer som slynger seg rundt midbyen. I løpet av en times spasertur kan du oppleve en fantastisk utsikt mot fjorden, Nidarosdomen, marinen og Bakklandet. Her finner du kart over Hjertepromenaden.

Æ e Trønder
Klikk deg inn og la deg inspirere av videoen Æ e trønder. Det er bare SÅ mange sjarmerende trøndere der. 
Så er du velkommen innom promoteringsfilmen til LF2020 igjen.