Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Aktiviteter > Landsfestivalen for kor 2020 > Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

På denne siden får du svar på ofte stilte spørsmål. Fant du ikke det du lette etter, send oss en e-post til LF2020@kor.no.

Her finner du invitasjonsbrevet som gikk til korene i form av en nyhet på kor.no


Påmelding og deltakelse

Kan vi melde oss på selv om fristen var 1. november?
- Vi har opprettet venteliste. Med svært stor deltakelse - mange kor og mange sangere, er landsfestivalen fulltegnet. Hvis noen av de påmeldte korene trekker seg, kan det være rom for andre kor. Derfor; sett gjerne koret ditt på venteliste som du finner lenke til under Praktiske opplysninger.

Når bør vi komme til Trondheim?
- Kom på torsdag! Spesielt dersom du ønsker å synge i Nidarosdomen. Hovedkonserten vår - "Korvake" - starter i Nidrosdomen torsdag 4. juni ettermiddag og kveld. Se programmet her.

Kan jeg delta som enkeltsanger?
- Landsfestivalen er for kor, så det er dessverre ikke mulig for enkeltsangere å melde seg på.

Sang og konserter

Hvilke konserter kan vi melde oss på?
- Alle kor skal få anledning til å synge på to gode, innendørs arenaer. Inklusive Nidarosdomen dersom dere ønsker det.  Se programmet her.
På lørdagens to arrangement "God morgen, Norge" og "Mats Berg - perm til perm" er det bare å møte opp eller gå innom.

Når kan vi melde oss på de ulike arrangementene?
- I starten av januar sender vi ut informasjon om de ulike konsertene der korene får mulighet til å melde seg på.  Alle korene v/kontaktpersoner får beskjed om når skjema for påmelding til konserter er klart. Vi legger også ut beskjed på facebook, så de som følger oss der får varsel der også. Følg oss derfor gjerne på Facebook.

Får alle kor mulighet til å synge i Nidarosdomen?
- Hvis koret ditt kommer til Trondheim torsdag ettermiddag kan vi garantere at dere får synge i Nidarosdomen. Kor som kommer først på fredag er ikke garantert å få synge i Nidarosdomen. 

Hvor ligger konsertlokalene?
Ta utgangspunkt i statuen av Olav Tryggvason midt på torget. Da ser du både Vår Frue kirke og Nidarosdomen.

Frimurerlogen ligger ved Vår Frue kirke, Rådhussalen i Trondheim Folkebibliotek er like ved Frimurerlogen, Øysteinsalen og Herresalen ligger i Erkebispegården ved Nidarosdomen. Det tar sju minutter å gå fra Vår Frue Kirke til Nidarosdomen. Det er korte avstander i Trondheim sentrum, sjø. Når vi nærmer oss festivalen, skal vi legge ut et godt kart som viser tydelige.


Hvorfor skal jeg dra på landsfestivalen?
- Du får kjenne hvordan det bruser i blodet når du synger med koret ditt i Nidarosdomen i Trondheim. "En by som har hjerte og rom for så mang, og ei utmerka elv te å spøtt i."


Hotell og overnatting

Hvor kan vi overnatte?
- Når koret ditt ble påmeldte ble antall sangere, ønske om type rom (enkelt/dobbelt) og ønsket prisklasse notert i  påmeldingsskjemaet. I løpet av november/tidlig desember, blir korene kontaktet med hvilke hotell de er tildelt. Alle hotellene ligger sentralt i Trondheim sentrum. Prisene finner du under Praktiske opplysninger.

Kan jeg bestille hotell selv?
- Nei, ikke gjør det. Landsfestiavlen har reservert alle ledige rom i sentrum av Trondheim. Derfor ber vi deg om å la koret bestille gjennom påmeldingsskjemaet.  


Mat og hygge

Når er sangerkroen åpen?
- Godt spørsmål, men litt tidlig kanskje?! :-) Det skal vi svare på når det nærmer seg. En ting er i alle fall sikkert; der kommer vi til å ha det trivelig! Det blir trønderkro med høy allsangfaktor. Stedet er blant annet Alma's bar & kjøkken. Dette blir en livlig møteplass fra lunsj til sen kveld. Almas's ligger i Prinsenkrysset, et kvartal unna torget.


Så litt om Trondheim

Hva er det lurt å gjøre i Trondheim? Når jeg ikke skal synge, altså.
- Du kan besøke festivalkroen, rusle litt rundt på det nyoppussede torget, gå en tur bort til gamle bybro, gå innom Ravnkloa, spasere litt på Bakklandet... Der finner du forresten Trampe også. Mulighetene er mange. Så kan du jo ta med det et par gode sko i bagasjen og gå Hjertepromenaden? <3

Hva er hjertepromenaden?
- Ser du på midtbyen fra oven, ser du at den faktisk ligner et hjerte - omslynget av Nidelven og kanalen.
Det som på folkemunne kalles "Hjertepromenaden" er en flott og urban turløype på litt over fire kilometer som slynger seg rundt midbyen. I løpet av en times spasertur kan du oppleve en fantastisk utsikt mot fjorden, Nidarosdomen, marinen og Bakklandet. Her finner du kart over Hjertepromenaden.