Om Stavanger​


Stavanger er Norges fjerde største by med ca 130.000 innbyggere. Stavanger fikk sin bystatus den gangen bispesetet ble etablert og årstall for byens grunnleggelse anses å være 1125. Stavanger- & Ryfylkeregionene - storslått natur med høye fjell og dype fjorder. Fra ytre skjær til lune bygder. Fra bratte utsiktstopper til grønne daler. Kort avstand til fjell og fjord i hele regionen. Fargerik kultur og fantastiske kulinariske opplevelser. Stavanger er regionens største by med et innbyggertall på rundt 130 000. 

02 D1 Svein Erik (7).jpg

Foto: ​

Urban natur 

De kulinariske høydepunktene og kvaliteten på både råvarer og restauranter i denne delen av Norge, har oppnådd gode referanser fra både nasjonale gastronomer, men også i Michelin-guiden, hvor Stavanger ble første norske by utenom hovedstaden som fikk en Michelin-stjerne. Restaurant Renaa fikk den etterlengtede utmerkelsen i 2016 og i 2017 fikk sushirestaurant Sabi Omakase sin stjerne. Sjømat, lam, grønnsaker og frukt fra lokale produsenter kan nytes i restauranter i verdensklasse. Nordens største matfestival, Gladmat, er en av mer enn 30 festivaler som arrangeres hvert år, og trekker over 200 000 gjester til Stavanger og regionen i slutten av juli. Topp attraksjoner som Preikestolen i vakre Lysefjorden er selvsagte steder å få med seg, men det finnes imidlertid flere opplevelser vel verdt litt av din tid.​

imageresizer.jpeg

Foto: Region Stavanger/Bjørn Hagen Aakre