​Med stemmen som instrument

Kurs i sangteknikk for kor med dirigent

Norges Korforbund har gleden av å kunne tilby medlemskor og dirigenter kurs i rytmisk og klassisk sangteknikk fra høsten 2016. Korsangere ønsker gjerne å klinge best mulig sammen, og de fleste dirigenters drøm er at koret klinger like homogent som «én stemme».

Norges Korforbund har kartlagt godt kvalifiserte sanginstruktører og –pedagoger fra hele landet og ditt kor kan nå enkelt bestille kurs av høy kvalitet fra oss.

Innhold

I dette kurset får koret en innføring i temaer som holdning, pusteteknikk, vokalplassering, klang, intonasjon, artikulasjon, tekstbehandling og stemmens registre og funksjoner. Kurset tilpasses nivået til koret. Det stilles ingen krav til forkunnskaper for korsangerne. Kurset tar utgangspunkt i korets eget repertoar.

Korets dirigent har en viktig rolle i kurset. Dirigenten og kursinstruktøren finner sammen ut hva det er viktig å jobbe med.

Omfang

Det er opp til koret hvor mange kursdager dere ønsker. Minimum er to kvelder. Kurset kan også kjøres som helgekurs.
Sanginstruktører fra Roar – bredere.JPG
​Noen av Norges Korforbunds dyktige og entusiastiske instruktører

Pris

Koret betaler 3000,- kroner per øvingskveld (f.eks. på korets vanlige øvingsdag) eller 5000,- kroner per dag for hele kursdager (helg). I tillegg kommer reise og eventuell overnatting for instruktør.
Flere av Norges Korforbunds distriktsledd gir støtte til disse kursene. Dette blir du informert om når du tar kontakt.

Hvordan bestille kurs

Hvis dette er av interesse for deg, så send en e-post til kontaktpersonen i din landsdel med beskjed om når du vil  bli oppringt. Sammen finner vi så en instruktør i din landsdel som passer ditt kor.

Sørlandet og Østlandet: Inger-Pernille Stram​rud, inger-pernille.stramrud@korforbundet.no
Vestlandet: Annlaug Hus, annlaug.hus@korforbundet.no
Trøndalg og Møre og Romsdal: Tove Ramlo-Ystad, tove.ramlo-ystad@korforbundet.no
Nord-Norge: Marita Havaas-Olsen, marita.havaas.olsen@korforbundet.no

Norges Korforbund ser fram til å gjøre vegen kort mellom våre medlemskor, deres dirigenter og den viktige kunnskapen omkring «Stemmen som instrument».

Her finner du fullstendig kursbeskrivelse: