Skip Navigation LinksKor > Aktiviteter > ​​Med stemmen som instrument

​​Med stemmen som instrument

Kurs i sangteknikk for kor med dirigent

Norges Korforbund har gleden av å kunne tilby medlemskor og dirigenter kurs i sangteknikk. Korsangere ønsker gjerne å klinge best mulig sammen, og de fleste dirigenters drøm er at koret klinger like homogent som «én stemme».

Norges Korforbund har kartlagt godt kvalifiserte sanginstruktører og –pedagoger fra hele landet og ditt kor kan nå enkelt bestille kurs av høy kvalitet fra oss.

I 2019 gir Norges Korforbund 2000,- kroner i støtte til 40 kor som vil gjennomføre dette kurset.

​Innhold

I dette kurset får koret en innføring i temaer som holdning, pusteteknikk, vokalplassering, klang, intonasjon, artikulasjon, tekstbehandling og stemmens registre og funksjoner. Kurset tilpasses nivået til koret. Det stilles ingen krav til forkunnskaper for korsangerne. Kurset tar utgangspunkt i korets eget repertoar.

Korets dirigent har en viktig rolle i kurset. Dirigenten og kursinstruktøren finner sammen ut hva det er viktig å jobbe med.

Omfang

Det er opp til koret hvor mange kursdager dere ønsker. Minimum er to kvelder eller en full dag i helg.
Sanginstruktører fra Roar – bredere.JPG
​Noen av Norges Korforbunds dyktige og entusiastiske instruktører

Pris og økonomisk støtte

Koret betaler 3000,- kroner per øvingskveld (f.eks. på korets vanlige øvingsdag) eller 5000,- kroner per dag for hele kursdager (helg). I tillegg kommer reise og eventuell overnatting for instruktør.

Utbetalingen av støtten fra oss gjøres når evalueringsskjema er sendt til oss.

Flere av Norges Korforbunds distriktsledd gir støtte til disse kursene. Dette blir du informert om når du tar kontakt.

Hvordan bestille kurs

For å kunne gi dere gode forslag til instruktører, så trenger vi en samtale med dirigenten deres. Det enkleste er hvis dirigenten kan sende oss en e-post om når det passer å bli oppringt. Sammen finner vi så aktuelle instruktører i din landsdel som passer ditt kor.

Sørlandet og Østlandet: Inger-Pernille Stram​rud, inger-pernille.stramrud@korforbundet.no
Vestlandet: Annlaug Hus, annlaug.hus@korforbundet.no
Trøndalg og Møre og Romsdal: Trine Lyng Ande​rsen, trine.lyng.andersen@korforbundet.no
Nord-Norge: Marita Havaas-Olsen, marita.havaas.olsen@korforbundet.no

Norges Korforbund ser fram til å gjøre vegen kort mellom våre medlemskor, deres dirigenter og den viktige kunnskapen omkring «Stemmen som instrument».

Her finner du fullstendig kursbeskrivelse: