Picture3.png

Foto: Marita Havaas Olsen (Foto: Monia Buyle)

I år er det 10 år siden Norges Korforbund etablerte sitt Nord-Norgekontor i Narvik. Jubileet skal feires med konsertprosjektet Club Diva som gjennomføres i samarbeid med Musikk i Nordland og med England Brooks som solist. Konserten skal ha premiere i Narvik før den går videre til åtte andre byer i landsdelen.

Norges Korforbund sitt kontor i Nord-Norge ble offisielt åpnet i Narvik helgen 18.-20. januar 2008. Daværende ordfører Karen Margrethe Kuvaas ønsket Korforbundet hjertelig velkommen til kulturbyen og forbundets generalsekretær og president var til stede.

Screen Shot 2018-03-07 at 19.54.11.png
Foto: Kåre Torvanger (Harsad Tidende)

Stor aktivitet

Da kontoret åpnet ble Marita Havaas Olsen ansatt som korkonsulent for Nord-Norge og har i dag fortsatt samme stilling. I årene som har gått har det vært stor aktivitet ved kontoret. I samarbeid med Korforbundets lokallag i Finnmark, Troms, Nordre Nordland, Salten og Helgeland har det blitt arrangert Korslag, korfestivaler, seminarer og korprosjekter med til sammen over 23 000 deltakere og et publikumstall på over 30 000.

Nytt samarbeid med Narvik Kommune

I Narvik merker man godt at Norges Korforbund har sitt Nord-Norge kontor i byen. Årlig sørger aktivitetene ved kontoret for over 3,5 millioner i inntekter til næringslivet. Nå har Norges Korforbund fått innvilget en søknad på 100 000,- kroner i årlig støtte fra Narvik kommune for drift av kontoret. Dette er Norges Korforbund veldig fornøyd med. Dette sikrer at korkonsulent Marita Havaas Olsen kan fortsette å skape nye aktiviteter i nord.

Stor innsats fra mange

Tidligere regionleder for Korforbundet i Nord-Norge, Harold Jensen, var en viktig drivkraft for å få etablert kontoret i Nord-Norge og la ned en stor innsats de første årene. Mange dirigenter har også vært engasjert i våre kurs og prosjekter. Her vil vi spesielt fremheve Dag Erik Enoksen og Siv Cathrine Johansen som har vært musikalske ledere for store vellykkede korprosjekter i nord. I tillegg har styremedlemmer og frivillige i Korforbundets lokallag lagt ned utallige timer frivillig innsats for å skape et godt tilbud for sangere og publikum.

- Jeg er imponert over hva Marita og lokallagene våre har fått til i Nord-Norge, sier generalsekretær i Norges Korforbund Åsmund Mæhle. Han ser fram til de neste 10 årene.

Jubileumprosjekt Club Diva

Jubileumsåret markeres med prosjektkoret Club Diva som gjøres i samarbeid med Musikk i Nordland. Konserten foregår i cabaret-stil på “nattklubben” Club Diva. Produksjonen vil ha med dansere og egen lysdesigner. Orkesteret består av syv dyktige musikere fra Musikk I Nordland og et prosjektkor (divaer) som vil fremføre spenstige låter fra blant annet Chicago, Burlesque og Cabaret. Du skal føle at du er på nattklubb fra du kommer inn døra til du går ut igjen.

Dyktige dirigenter

Siv Cathrine Johansen er musikalsk leder for korene. I tillegg har vi hentet inn Tonje Hjertås (Helgeland), Paro Lyngmo (Salten) og Hanne-Sofie A. Frantzen (Troms).

Øvinger og konserter vil foregå over tre samlinger på tre dager. Resten av tiden øver sangerne hjemme til lydfiler.

England.png

Sjefsdivaen

Dyktige England Brooks, som mange kjenner igjen fra The Voice, skal ha rollen som eieren av nattklubben. Hun har sunget i utallige sammenhenger på scene, radio og TV og hun har rørt mange med sin sjelfulle stemme. Med sin dype og sterke røst leverer hun en god mix av jazz, soul og gospel som virkelig er verdt å lytte til. Hun vil synge solo på velkjente låter som “When Your good to mama” (Chicago) og “Welcome to Burlesque” (Burlesque).

Kurssamarbeid med NNPS
Norges Korforbund har samarbeidet tett med Nord-Norsk Pensjonistskole i flere år og kan se tilbake på flere vellykkede prosjekt. I Club Diva kjøres alle 5 prosjektkor som kurs ved denne skolen. Norges Korforbund setter stor pris på samarbeide med skolen. Et samarbeid som er meget viktig for at vi skal kunne gjennomføre slike store prosjekt i Nord-Norge.

Prosjektleder for Club Diva er Marita Havaas Olsen.
Påmeldingen til prosjektkorene er i gang. Mer info om prosjektet her: www.kor.no/clubdiva