Caroline Wettergreen (Sopran)

Caroline.jpg

Caroline er født og oppvokst i Bergen. Hun har en bachelorgrad i utøvende klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte under Mona Julsrud, Håkan Hagegård og Randi Stene. Hun fullførte våren 2013 sin masterutdannelse ved Operahøgskolen i Oslo, med Toril Carlsen som lærer.

Caroline gjorde sin debut ved Den Norske Opera & Ballett i 2011, som Adelaide i «Lulu», en forestilling av Stefan Herheim. Vinteren etter gjorde hun Serpetta i «La finta Giardiniera» av Mozart. Etter endt skolegang debuterte hun ved Operaen i Kristiansund, da som Vespetta i Scarlattis «Kjærlighet og sjalusi», og høsten samme år så man henne som Nattens Dronning i «Tryllefløyten» ved RingsakerOperaen. I 2015 sang hun Solveig fra «Peer Gynt» med Berliner Symphoniker i Berlinfilharmonien, og senere Frasquita i «Carmen» ved RingsakerOperaen. Sommeren 2016 gjorde Caroline sin debut i Tyskland, ved Komische Oper Berlin, som La Fee i Massenets «Askepott».  «Bravoropene haglet da hun kom ut for å ta applaus!» (red. anm.)

Caroline er en ettertraktet konsertsanger, og har gjort prosjekter i regi av Den Norske Opera & Ballett, Festspillene i Bergen, Oslo Operafestival, Midtåsen Kulturfestival, Linderud gård og Edvard Griegs hjem – Troldhaugen.

Valdemar Villadsen (Tenor)

valdemar.jpg

Valdemar Villadsen ebuterte fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2012 som kontratenor. Etter stemmeskiftet til tenor og haute-contre har han hurtigt etableret seg som en etterspurt solist over hele Europa. Han har bl.a. optrådt i Philharmonie Berlin, Royal Albert Hall, Queen Elizabeth Hall, Hessisches Staatstheater Wiesbaden, Rossini Festival i Italien og på Det Kongelige Teater i København.

Som operasolist debuterede Valdemar på Det Kongelige Teater i tittelrollen i Possokhovs operaballet Narcissum. Senere har han bl.a. sunget Grev Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla på Rossini Festival (Italien), Apollo i Cavallis Gli amori d'Apollo e di Dafne på Teatro Principal de Burgos (Spanien), Officeren i Zimmermanns opera Die Soldaten på Hessisches Staatstheater Wiesbaden (Tyskland), hovedrollen i Svend Hvidtfeldt Nielsens opera Lænker på Aarhus Sommeropera, svanen i Orffs Carmina Burana med Stavanger Symfoniorkester samt fortælleren i en operaopsetning av Bachs Kaffe Kantate på Copenhagen Opera Festival med Concerto Copenhagen under ledelse af Lars Ulrik Mortensen.

Valdemar har været solist i tallrike oratorier og messer, og er bl.a. en anerkendt Bach-evangelist. Han har sunget evangelist i Bachs Matthæus-Passion og Juleoratoriet ved koncerter i Sverige, Danmark, Schweiz og Tyskland.

Aleksander Nohr (Baritone)

aleksander.jpg

Barytonen Aleksander Nohr fra Kjerringøy i Nord-Norge debuterte ved Den Konglige Opera i København – som Dancairo i Bizets Carmen – samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi. I tillegg har han studert ved Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim med prof. Kåre Bjørkøy, og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med prof. Kirsten Buhl Møller.

Høsten 2013 sang Nohr Baron Douphol i La Traviata på turné med Nasjonaloperaen. Han har også sunget bl.a. Grev Almavira i Figaros bryllup med Nordnorsk Opera, Aeneas i Dido og Aeneas med Concerto Copenhagen, og Kristoffer Rustung i Olav Engelbrektsson med Opera Trøndelag. Mens han studerte ved Operaakademiet sang Aleksander med flere orkestre, som Concerto Copenhagen, Odense Symfoniorkester, København Phil og orkesteret ved operaen i Wermland.

Han har jobbet med dirigenter som Andrew Lawrence-King, Alexander Prior, Christian Badea, Vello Pahn, Giordano Bellincampi, Lawrence Foster og Michael Boder. Han har flere ganger blitt kringkastet i Danmarks Radio, Bl.a. i en lied-konsert med Vaughan-Willams Songs of Travel og Heises Farlige drømme i Tivolis konsertsal i København, og som solist i Weills The Seven Deadly Sins. Sjangermessig favner Aleksander bredt og samarbeider ofte med Ida Løvli Hidle på akkordeon hvor de eksperimenter med repertoar som spenner fra moderne til folkeviser.

Sesongen 2014/15 skal Aleksander Nohr være solistpraktikant og gjøre Yamadori i Madama Butterfly, Masetto i Don Giovanni, Stefano i Viva la Mamma, Moralès i Carmen og Baron Douphol i La Traviata, ved Den Norske Opera og Ballett.