Forside / Aktiviteter og konserter / Frivillighetens år 2022

Frivillighetens år - vår dag og KOR-ILDSJEL

Korsang er en av de største frivillige kulturaktiviteten i Norge, og Norges Korforbund ønsker å sette fokus på dette for å øke korsangens status i samfunnet.

Sammen med andre organisasjoner i Norge, som baserer seg på frivillighet, feirer vi Norges viktigste lagarbeid og vi har fått vår dag fredag 23. september – vår stiftelsesdag.

Det jobbes nå med små og store arrangementer lander rundt for å markere korsangen i Frivillighetens år. De korene som skal ha sitt arrangement på vår dag 23. september kan søke om støtte til lokalt arrangement.

Mulighet for å søke støtte til lokalt arrangement

Neste mulighet til å søke støtte til lokalt arrangement i forbindelse med vår dag er i perioden fra 1. juni og til og med mandag 15. juni 2022. Deretter vil søknader behandles og søkere får svar innen midten av august. Penger utbetales i slutten av august, og altså i tide til VÅR DAG i september.

Et av kriteriene for å få støtte er at arrangementet involverer barn og unge, men ifølge arrangementskomiteen holder det at arrangementet passer for barnefamilier eller at hele "bygda" er invitert. Kanskje passer det å invitere barneskolen spesielt også til et arrangement?

Søk om støtte til deres lokale arrangement her: Frivillighetens år 2022 - VÅR DAG (smapply.io)

Har du en KOR-ILDSJEL i ditt kor?

Alle som synger i kor vet at det er noen som alltid gjør det lille ekstra for at alt skal gå rundt. Vi ønsker at disse, som sjelden får oppmerksomhet, skal få et klapp på skulderen. Vi oppfordrer alle  medlemmene i Norges Korforbund til å nominere sin egen kor-ildsjel. En av de som har gjort en solid frivillig innsats for koret. Innsatsen uttrykker den drivkraften og entusiasmen som kjennetegner norsk korbevegelse. Bare det å bli nominert av eget kor vil bidra til å løfte frem den ene som fortjener å skinne litt.

Hvem kan nomineres?

Den nominerte må være medlem i Norges Korforbund og ikke være ansatt i koret.

• Et kormedlem som har gjort en frivillig ekstra innsats for eget kor eller korbevegelsen.
  • Sprer entusiasme rundt seg og koret sitt
  • Bygger opp under sine korkollegers selvtillit og evne til å strekke seg det lille ekstra
  • Har gjort en ekstra innsats for å synliggjøre korsang ut over korets tilhengerskare.
  • Er en god «lagspiller»
  • Er en god motivator for korkolleger eller samarbeidspartnere.

Hvordan kan vi nominere?

Vi oppfordrer alle kor til å velge sin ildsjel – og nominere denne til sitt distriktsledd. Del gjerne også bilde av han eller henne på Instagram med #korildsjel2022.

Fristen for å nominere er 1. juni 2022.

Det blir kåret en kor-ildsjel fra hvert distrikt, senest innen 1. september. Disse vil få en utmerkelse fra Norges Korforbund, og få muligheten til å bli presentert med navn og bilde i Korbladet nr. 2 og på sosiale medier.

En av disse 22 vinnerne vil også bli trukket ut til å representere frivilligheten i et nasjonalt arrangement i Oslo på VÅR DAG 23. september 2022.

Vi håper dere vil benytte denne anledningen til å fremheve en som fortjener det.

Skjema for nominasjon finner du her.