Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Sommerkorskole på Hamar og i Harstad

Sommerkorskole på Hamar og i Harstad

​​​​

Sommerkorskolen er en uke full av gode koropplevelser. 

Vi tilbyr også i 2019 to Sommerkorskoler:
Felles for Sommerkorskolene er at det blir både korsangerkurs og dirigentkurs med topp instruktører. I tillegg blir det konserter, workshops og felleskor.

Sommerkorskolen Toneheim – gir deg inspirasjon for resten av året

IMG_1683.jpg

Sommerkorskolen på Toneheim er en opplevelse man ikke glemmer. Mange kommer tilbake igjen og igjen for å oppleve den gode stemningen og de dyktige instruktørene. I 2019 blir det tre korsangerkurs og fire dirigentkurs.

Korsangerkurs Vocal Jazz & Pop

Hans von den Brand har siden 1992 vært veileder for MusiCompany (Musikk på utdanningsprogram ved Konservatoriet i Amsterdam). I tillegg er han en ettertraktet instruktør. Hans bøker, komposisjoner og arrangementer har blitt publisert i inn-og utland.

I 2003 etablerte han Fontys Jazz Choir, 12 vokalister med en sunn ambisjon om å synge jazz, pop, gospel og fusion-repertoar på et høyt musikalsk nivå. Koret vant den nederlandske TV-konkurransen "Battle of the Choirs" i 2010, de  har turnert gjennom Kina i løpet av 10-årsjubileet i 2013 og vant to gullmedaljer.

På dette kurset vil det bli reperoar fra kjente vokalgrupper som New York Voices (Darmon Meader), Groove for Thought (Kelly Kunz), Pentatonix (Mitch Grassi a.o.), The Real Group (Anders Edenroth) and Vocal Line (Jens Johanson, Malene Rigtrup), med og uten akkompagnement.

Klassisk korsangerkurs


 Jonathan Rathbone vil lede oss inn i vakker og interessant kormusikk i den klassiske sjangeren. Vanskelighetsgraden skal ikke være for høy. Jonathan er selv komponist og arrangør. Han har også bakgrunn om sanger både i BBC Singers og i Swingle Singers. I sistnevnte var han kunstnerisk leder en lang periode, og har også laget mye av musikken for denne gruppen.

Beatboxing og vokalgruppe

RoxorLoops1@05x-1.jpg 

Astrid Vang Pedersen.jpg

Verdensmesteren i beatboxing, Roxor Loops fra Nederland skal ha kurs for beatboxere i vokalgrupper første delen av uke,  og Astrid Vang Pedersen skal ha siste del hvor beatboxing integreres i vokalgruppen. Kurset passer for de som synger i vokalgrupper og ønsker å lære om beatboxing. Dette blir et spennende kurs med begrenset plass.


Dirigentkurs 1 - Nybegynnerkurs med Ketil Belsaas

Har du lyst til å prøve deg som kordirigent? Dette nybegynnerkurset med den dyktige instruktøren Ketil Belsaas krever ikke andre forkunnskaper enn at du har sunget i kor og at du kan litt noter. Her lærer du elementære slagfigurer, hvordan starte og avslutte en sang etc. Passer også godt for korister som kanskje kunne tenke seg å være hjelpedirigent i koret. 

Kurs for dirigenter som ønsker et kompetanseløft

I tillegg vil det være kurs for kordirigenter med Ingrid Danbolt (nivå 2), Marit Tøndel Bodsberg (nivå 3) og Michael Barrett (nivå 4). Det blir konserter og workshops, og spennende aktiviteteter på kveldene. Kort sagt koropplevelser fra morgen til kveld sammen med en fantastisk gjeng med korentusiaster.


Sommerkorskolen Harstad - Korsang, midnattssol og festspill​​

Harstad. Photo Marit Madsen.JPG

Vi tilbyr Sommerkorskole på Harstad Folkehøgskole igjen i 2019. Det blir to spennende korsangerkurs og to dirigentkurs. Skolen ligger vakkert til nede ved sjøen og med perfekt utsikt til midnattssola. Sommerkorskolen i Harstad vil gå samme uke som Festspillene og det legges opp til å kunne besøke en av konsertene der.

Sangerkurs - Joik i kor

Bli kjent med Frode Fjellheims unike klang-univers.

Robert sund.jpgÅ anvende Frode Fjellheim sin kulturelle bakgrunn i den samiske musikken har åpnet en ny klanglig verden for kor, og ikke minst gitt kor mye nytt repertoar. Det er dette repertoaret vi skal bli bedre kjent med på dette kurset. 

Sammen med Grete Daling utforsker Frode på hvilken måte vi kan bruke stemmen for at joiken skal høres mest mulig autentisk ut.

Sangerkurs - Pop i kor

Thomas Caplin.jpgMed Thomas Caplins metode - det lærende koret - blir alle tryggere og bedre korsangere. På kurset med Thomas Caplin skal du få synge populær musikk i gode arrangement og samtidig lære hvordan du kan bruke stemmen på en riktig måte, og hvordan du lytter i denne musikken.


Dirigentkurs 1 - dirigenter med liten eller ingen erfaring

Dette kurset med Siv Cathrine Johansen er et kurs for kordirigenter med liten eller ingen erfaring. Målgruppen er de som ønsker å bli hjelpedirigenter, eller har liten teknisk erfaring med å dirigere kor. Her kan du lære og repetere det mest elementære som slagfigurer, hvordan starte og avslutte en sang etc. Passer også godt for korister som kanskje kunne tenke seg å være hjelpedirigent i koret.

Dirigentkurs 2 - dirigenter med mer erfaring


Unknown.jpgHar du nødvendig grunnleggende opplæring i dirigering - er dette kurset med Jon Fylling riktig kurs for deg. Målgruppen er de som dirigerer et kor, men som ønsker å gå et skritt videre. Fokuset vil være fra teknikk til musikk, og også berøre emner som dirigentens rolle som leder og som kulturarbeider.