Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Styrket satsing på kor i statsbudsjettet

Styrket satsing på kor i statsbudsjettet

​​​​​​

På en samling i Drammen i dag fortalte kulturminister Linda Hofstad Helleland at regjeringens korsatsing vil bli styrket med 5 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett for 2018. Etter det Norges Korforbund erfarer, er det aktivitetsmidlene for kor og satsingen på kordirigenter som vil bli forsterket. Dette er svært gledelig, sier generalsekretær Åsmund Mæhle i Norges Korforbund.

Koraktiviteten er økende i Norge og i vår var det en 50 % økning i antall søknader til aktivitetsmidler for kor. Det har derfor vært behov for at denne støtteordningen styrkes. Vi håper at noe av potten tilfaller driftsstøtte til kor på høyt nivå. Etter at Kulturrådet sluttet å gi støtte til amatørkor på høyt nivå, så har denne typen kor opplevd å få mindre.

I fjor bevilget Stortinget 1 million kroner til et kompetanseløft for kordirigenter. FONOKO fikk i oppgave å fovalte disse midlene på vegne av Koralliansen og denne dirigentsatsingen er nå i full gang. Det nærmeste året vil 36 dirigenter få veiledning fra mentorer og det er i tillegg satt i gang rundt 20 dirigentkurs rundt i landet. Økningen i bevilgningen gjør at denne satsingen kan trappes opp i 2018. Det gjør at vi raskere kan løse det store problemet med å få tak i kvalifiserte kordirigenter rundt i landet. ​
01.09.2017