Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Samarbeid mellom kor og kunstner

Samarbeid mellom kor og kunstner

​​

Innovativt samarbeid mellom kor og kunstner


Hva skjer når man utvider definisjonen av hva et kor er? Når man fjerner alt som heter forberedelser og trygghet i planlegging og ber et kor om å gjøre noe som er helt grunnleggende ukomfortabelt og utfordrende? D​et er dette Oslo Domkor, Kvindelige Studenters Sangforening og Ensemble 96 skal gjøre i høst i prosjektet Winter Choir. 

Det er en performanceserie laget av kunstner Johanne Laache hvor det umiddelbare, usikre og spontane spiller en stor rolle. Korene skal lytte til opptak av koranresitasjoner v​ia hodetelefoner som de så skal formidle til publikum igjennom stemmene sine. De vil ikke ha øvd på disse på forhånd, og mange av dem vil heller ikke ha hørt på lydene før. De må reagere umiddelbart, uten å kunne tenke over hva eller hvordan de synger.

Tradisjonelt er det kanskje forberedelse og øving som gjør et kor gode. Planlegging, terping og gjennomføringsevne er det de blir dømt på; det er det som er viktig. I dette prosjektet vil det være andre kvaliteter som er viktige: evnen til å lytte og til å kunne formidle dette videre. De selv, som individer, skal møte dette nye materialet med åpne sinn og bruke sine beste og sterkeste verktøy, stemmene sine, til å uttrykke hva det de hører både er og betyr. 

Winter Choir vil finne sted i Ekebergparken med Oslo Domkor 02.09, i Grønland kirke med Kvindelige Studenters Sangforening 16.09 og i Kulturkirken Jakob med Ensemble 96 21.10. Alle performancene begynner klokken 18:00 og vil være gratis og åpne for publikum. 

Les mer på www.winterchoir.com


28.08.2017