Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Mentorordning for dirigenter

Mentorordning for dirigenter

Trenger du ny inspirasjon som kordirigent?


Koralliansen (sammenslutningen av kororganisasjoner og dirigentorganisasjonen FONOKO) setter nå i gang en satsing på kordirigenter. Et av tiltakene er å starte en mentorordning. Ordningen går ut på at du som dirigent blir fulgt opp av en kompetent og erfaren kordirigent (en mentor) gjennom ett år (høsten 2017 og våren 2018). Dersom du er interessert i å være med på en slik ordning, så ønsker vi tilbakemelding nå. Foreløpig ønsker vi bare å lodde interessen i de ulike deler av landet. Tilbakemeldingen du gir nå er derfor ikke forpliktende.​

Litt om opplegget 

Hver mentor vil følge opp fire dirigenter i en landsdel. Gjennom året vil dere møtes flere ganger og du vil få innspill og tips tilpasset dine behov. Eksempler på slike møteplasser vil være:
  • Samling der dirigentene møter mentoren og utveksler erfaringer og diskuterer utfordringer de har
  • En helgesamling der de fire dirigentene tar med sine kor og får veiledning av mentoren under arbeid med korene
  • Mentoren besøker korøvelse i ditt kor
​I tillegg vil det være aktuelt med dialog og veiledning på Skype / telefon. 

​​Hvem kan delta?


Det eneste kravet for å delta er at du dirigerer et kor. Det er ingen krav til at du har utdanning eller opplæring i musikk. Mentorordningen passer både for ferske dirigenter og for dirigenter som har holdt på i mange år og som trenger påfyll. Det er heller ingen krav til organisasjonstilknytning for koret. 

​Hvor mye koster det?

Mentorordningen er en del av Kulturdepartementets satsing på kordirigenter, som administreres av FONOKO på vegne av Koralliansen. ​Det betyr at vi kan holde en lav egenandel. Egenandelen for å være med på ordningen i ett år vil være 5000,- kroner. I tillegg kommer eventuelle reisekostnader. Vi håper at ditt kor vil dekke denne egenandelen.

Prosessen videre​​

Onsdag 28. juni vil det bli annonsert hvilke områder i landet der det skal kjøres mentorordning og hvem som blir mentorer.​

Dersom du har spørsmål til ordningen, send e-post til aasmund@korforbundet.no

30.05.2017