Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Korvaka på Røros, en suksess!

Korvaka på Røros, en suksess!

​​Oppvarming under Korvaka på Røros. Foto: Inger-Pernille Stramrud

​Røros Bergstad og Røros kirke var helga 8. -10. november ramme for den aller første Korvake i fjellregionen. 18 kor deltok med nærmere 500 sangere, fra Orkdal i nord, Tjøme i sør, Ålesund i Vest og Rendalen i øst. (Saken fortsetter under bildet)

korvaka_roros_scala_brio.crop.jpg

Scala Brio fra Ålesund. Foto: Inger-Pernille Stramrud

Korvaka startet fredag formiddag med dirigentkurs for arrangementets dirigenter ledet at Margrethe Ek. Dirigentene fikk hensiktsmessig og god lærdom omkring sangteknikk, pust, intonasjon og oppvarming med seg i kofferten fra en sprudlende instruktør, før de fikk satt kunnskapen i funksjon på egne kor. (Saken fortsetter under bildet)

korvaka_roros_margrethe_ek.crop.jpg

Intstruktør Margrethe Ek. Foto: Inger-Pernille Stramrud

Konserten fredag kveld i Røros Kirke fylte det vakre rommet med stor vellyd, og en to timers konsert la et meget godt fundament for en Korvake med svært gode korprestasjoner fra både sangere og dirigenter! ​(Saken fortsetter under bildene)

korvaka_roros_bergstadkoret.crop.jpg

Bergstadkoret. Foto: Inger-Pernille Stramrud

korvaka_roros_os_mannskor.crop.jpg

Os Mannskor. Foto: Inger-Pernille Stramrud

Inspirerende

Lørdag morgen ga Margrethe Ek en felles koroppvarming for alle sangere som ønsket det, og allerede før kl. 09.00 var stemmene klare til å fylle en innholdsrik Korvakedag.  

En formiddagskonsert av første klasse med Rørossolen strålende gjennom de vakre vinduene beveget publikum, og slik fortsatte lørdagen med seminar ledet av Margrethe Ek, etterfulgt av "åpen vurdering", hvor korene sang en selvvalgt sang og fikk tilbakemelding av Margrethe Ek for åpen scene. Så mange som 9 kor hadde meldt seg på åpen vurdering, og tilhørerne fikk anledning til å samle god kunnskap ved å lytte til Margrethes vurdering, samt hennes fine innspill til korene for optimalisering av framføringene.

Korvaka ble avrundet med avslutningskonsert hvor blant annet seminarkoret sang fra "lemman", dvs galleriene rundt om i den fantastiske Røroskirka, og lot med dette fyldige og mektige korharmonier "trille" nedover nakken på tilhørerne i kirka. Og som en optimal finale på en svært vellykket Korvake tok lokale folkemusikere fra Røros publikum med på en liten musikalsk reise inn i Rørosområdets egen tradisjonsmusikk. Dette medvirket som en glimrende faktor til at forsamlingen løftet sin egen korfokus mot en videre dimensjon i en større sammenheng musikalsk.

Sangermiddagen på Røros Hotell med 450 gjester til bords, 300 lokale retter (!) på Julebordsbuféen og rikelig med allsang og improviserte opptredener la ingen direkte demper på stemningen, og dansen til lokale "Bergstaden Old Stars" gikk lystig til ut i de små timer.​

Tilbakemeldingene fra samtlige aktører har vært overveldende positiv, og arrangørene NK Sør-Øst med NK Østerdalen og Røros Sangforening som tekniske bidragsytere er veldig godt fornøyde med responsen og resultatene.

 Musikkfaglig korkonsulent i NK Sør-Øst, Inger-Pernille Stramrud var produsent for Korvaka og sier at dette etter all sannsynlighet vil komme til å bli et fast arrangement. For kor som ønsker å legge planer langt fram er det bare å sette av tid høsten 2015 til ny Korvake på Røros. 

korvaka_roros_orkdal_blandetkor.crop.jpg

Orkdal Blandet Kor. Foto: Inger-Pernille StramrudInger-Pernille Stramrud
13.11.2013