Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Korprisen 2014 til Tove Ramlo-Ystad

Korprisen 2014 til Tove Ramlo-Ystad

​Korprisen 2014 ble delt ut etter Cantus sin konsert i Levanger kirke av president Stein T B Høyer. Foto: roar@kor.no

​Norges Korforbunds Korpris for 2014 er tildelt dirigent Tove Ramlo-Ystad


Korprisen deles årlig ut av Norges Korforbund til enkeltpersoner eller grupper som har bidratt til å gi norsk korsang større utbredelse og høyere kvalitet. Det er styret i Norges Korforbund som velger ut kandidater til prisen.


Korprisen 2014 ble delt ut i forbindelse med damekoret Cantus sin konsert i Levanger kirke under Landsfestivalen for kor som ble arrangert denne helgen. I sin begrunnelse skriver styret:


TILDELING AV KORPRISEN 2014

Vinner av KORPRISEN 2014 er Tove Ramlo-Ystad. Hun har betydd mye for korlivet, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Tove er en kunnskapsrik, humørfylt og inkluderende fagperson for korsangere og dirigenter og har selv vært en stor motivator og inspirator både som instruktør og som dirigent.

Tove Ramlo-Ystad startet sin profesjonelle karriere på 80-tallet med inspirerende korkurs og besøk i utallige kor rundt om i bygd og by. Den unike evnen til å se muligheter og ikke begrensninger, kombinert med engasjement for og urokkelig tro på amatørkorsangen, er blant de fremste motivasjonsfaktorer som Ramlo-Ystad har brukt til fulle til beste for hele korbevegelsen.

Årets vinner har også vært innovativ i sitt arbeide og sine prosjekter og generert mye ny kormusikk, komposisjoner så vel som arrangement, og gjerne med utradisjonelle samarbeidspartnere.

Tove Ramlo-Ystad har også startet egne kor med lange og eksepsjonelle merittlister. Både Trønderkor og ikke minst Cantus har satt korbevegelsen og Norge på verdenskartet!


Norges Korforbund gratulerer så mye!


14.06.2015